Nemzetközi tavas konferencia-maraton a balatoniak szervezésében

Péntek hajnalban egy órakor kezdődött a Global Lake Marathon nevű 24 órás online konferencia-maraton a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) szervezésében, amelyen öt kontinens élő tavait mutatták be, és osztották meg tapasztalataikat ingyenesen bárkivel, aki az interneten csatlakozott az eseményhez – közölte Molnár Gábor, a BFT munkaszervezetének igazgatója az MTI-vel.

Elmondta, nagy kihívás egy ilyen konferenciát összehozni, ahol a tudományos ismeretek-, tapasztalatok átadása mellett a kötetlen párbeszéden lesz a hangsúly. Hozzátette: nagyon kedvezőek a visszajelzések.

A konferencia résztvevői az Élő Tavak Hálózatának tagjai, öt kontinens tavait képviselik; többek között a Fülöp-szigetek, Kambodzsa, Srí Lanka, India, Mexikó, Kolumbia, Kanada, Afrika, Ausztrália és több Európai ország tavait.

Molnár Gábor hangsúlyozta, a BFT munkaszervezete, a Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség évek óta kiemelt feladatának tekinti, hogy felhívja a döntéshozók figyelmét a tavak természeti, gazdasági és társadalmi jelentőségére, valamint a térségek integrált, program-alapú fejlesztésének szükségességére. Az online konferencia-maratonon szerették volna megmutatni a világon található tavak sokszínűségét, változatosságát. A résztvevők megismerhették, hogy egy-egy térségben milyen kihívások jelentkeznek, melyek az alkalmazott beavatkozások tapasztalatai.

A szervezők a 24 órás konferencia végén kaptak szót, amikor a balatoni ökoszisztéma legautentikusabb képviselője, a tihanyi limnológiai kutatóintézet vezetője és szakértője tartott előadást a Balatonról – mondta Molnár Gábor. A rendezvény nyelve angol volt, de 8.00 és 15.00 óra között biztosítottak magyar szinkrontolmácsokat.

A konferenciát a Zoom platformon keresztül rendezték és követhető volt élőben a BFT YouTube csatornáján (bftkht) és Facebook oldalán (Balaton régió) is.

Forrás: mti.hu
Hirdetés

Kapcsolódó

Férfi kézilabda NB I – Győzelmével veretlen maradt a Balatonfüred

A Balatonfüred három góllal nyert a vendég Dabas ellen a férfi kézilabda NB I pénteki játéknapján, ezz
Elolvasom

Hirdetés

Egyre kevesebb bírságot szab ki a NAV a Balatonnál

Egyre csökken a szabálytalanságok száma a Balaton térségében. A két évvel ezelőtti statisztikák szerint még
Elolvasom

Valóságos programdömpinggel készül a Kabócza Bábszínház az őszi szezonra

Több korosztályt szólít meg a Kabócza Bábszínház rendkívül színes őszi programja, melyet a társulat művész
Elolvasom