Öt módszer, hogy lefoglaljuk gyermekeinket a kertben

Öt módszer, hogy lefoglaljuk gyermekeinket a kertben

Gyermekeink egészsége szempontjából kritikus a szabad levegőn töltött idő. Sajnos a modern, digitalizált világban ez egyre ritkább. A játszóterek üresen állnak, már a legkisebbeket is a televízió és a számítógépes játékok kötik le, így szülőként muszáj kreatívnak lennünk, és kicsalogatnunk gyermekeinket valahogy a szabadba. Az alább felsorolt pár játék hatékony megoldást jelenthet erre.

1. Trambulin

Egy kiváló ötlet, ami garantáltan bármelyik gyermeket a szabadba hívja. A trambulin kortól és nemtől függetlenül minden gyerek számára kitűnő szórakozást jelent. Legyen szó egészen kicsikről vagy tizenévesekről, mind élvezni fogják a közös ugrálást. Sőt, talán még gyermekünk barátai is átjönnek játszani, és leszakadnak kicsit az okostelefonról meg a tabletről. Talán ez az egyik legjobb választás ezen a téren. Bátran ajánljuk hát minden szülőnek, aki szeretné, hogy gyereke több időt töltsön odakint, a friss levegőn.

2. Pingpongasztal

Persze, pingpongozni a szobában is lehet, ez tény. Viszont ki tud fogni a lurkókon, ha a szabadban rögzített, fix asztalt vásárolunk. Egy ilyen lebetonozott szépség kicsiknek és nagyoknak egyaránt jó szórakozás lehet. Nyilván nem egy trambulin, amit nem láthat a gyerek minden sarkon. Ettől függetlenül mókás lehet a kicsik számára egy ilyen játék. Akár az egész családot lekötheti.

3. Focikapu

Szintén remek ötlet arra, hogy vonzóbbá tegyük az odakinti játékot a kicsik számára, habár ez már kicsit specifikusabb szórakozás. A fiúk sokkal jobban szeretnek focizni. Ez akkor lehet bajos, ha fiú és lány gyermekünk is van, bár az is igaz, hogy sok kislány szeret focizni, és a családi légkör is meghozhatja hozzá a kedvét akármelyik gyereknek.

4. Hinta

Egy örök klasszikus. Mégis melyik gyerek ne örülne egy saját hintának? Ráadásul elég olcsón kaphatunk különféle darabokat. Ha van a kertben vaskosabb fa, egy ágra simán felfüggeszthetjük újdonsült szerzeményünk. Ezek a saját keret nélküli kötélhinták pedig tényleg hihetetlenül olcsók. Fontos viszont meggyőződnünk a felfüggesztés stabilitásról, illetve a teherbírásról. Azonban számolnunk kell azzal is, hogy a hinta leginkább a kicsik kedvence. A tizenévesek már nem igazán fognak rajongani érte.

5. Mérleghinta

Utolsó sorban pedig kitűnő választás a klasszikus mérleghinta, avagy libikóka. Ez inkább azoknak ajánlott, akiknek több hasonló korú gyerekük van. Bár nem használható egyedül, ugyanez a hátránya viszont nagy előny is lehet. Segíti a testvérek kapcsolatát elmélyíteni, a veszekedéseiket kibékíteni. Talán most még kicsik, de hamarosan felnőnek. Lehet, hogy az együtt töltött libikókázás élménye lesz majd, ami a későbbiekben is egymás segítségére ösztönzi őket.

A fentebb említett játékok bármelyike sokat tehet azért, hogy gyermekeink ne csupán a monitor előtt üljenek egész álló nap. Gondoljuk tehát rájuk is, mikor épp a kertet tatarozzuk. Felelős szülőként nem csupán a saját szükségleteinkre kéne odafigyelnünk – bármilyen vonzó is legyen az a méregdrága kerti bútor.

Kapcsolódó

Felhős zivataros hétvége zárja a napos hetet

Pénteken sok gomolyfelhő lesz felettünk, elszórtan zápor, zivatar alakulhat ki. Veszít erejéből a szél. Haj
Elolvasom

Ezek a praktikus kiegészítők segítenek belakni a fürdőszobát

Ha most lett kész a lakás, vagy a fürdőszoba felújítása és szeretnéd néhány kiegészítővel még kén
Elolvasom

Újra hőségriadó van kilátásban

Pénteken derült, napos, csapadékmentes időben lesz részünk. Helyenként élénk lehet a délies szél. A csúcshő
Elolvasom