Pár kattintás és megunhatatlan látvány tárul elénk

Pár kattintás és megunhatatlan látvány tárul elénk

Nem kérdés, hogy mi mennyire rajongunk a Balatonért, de szerencsére még sokan osztozunk ezen az érzésen! Sokan sokféleképp örökítettük már meg kedvenc pillanatainkat a magyar tengeren, amit később örömmel nézhetünk vissza a borongós téli napokon. Saját élményeinken túl sokan másokat is megihlet kedvenc tavunk, ezért az ő fotóikat lapozgatva is felidézhetjük legszebb napjainkat! 

Szeretnénk nektek bemutatni egy ifjú fotográfust és munkáit, akinek lencséjén keresztükl az ezerarcú Balatont csodálhatjuk meg és eshetünk egyik ámulatból a másikba a tó számtalan arcát megpillantva: télen, nyáron, viharban, napsütésben! 

 

Balaton.hu.: Mesélnél kicsit magadról, mit csinálsz és mi az, amit tudni kell Rólad? ?

Németh Levente: Németh Levente vagyok, 21 éves és közel három éve foglalkozom fotográfiával. A gimnáziumi évek után elvégeztem egy kétéves fotós iskolát, majd elindítottam saját fotós vállalkozásomat. Azóta tulajdonképpen főállású fotográfus vagyok, fő tevékenységeim közé tartozik a reklámfotózás, illetve a Somogyi Hírlapnál riporterfotósként dolgozom a Balatoni térségben.

 

 

B.hu.: Mikor kezdett el érdekelni a fotózás? 

L.: A gimnázium után nem volt konkrét tervem, hogy mivel is szeretnék foglalkozni. 10 éven keresztül extrém sportoltam, de sajnos abból nem tudtam volna megélni, így jött a másik szenvedélyem szóba: a fotózás. A baráti társaságomból elég sokan fotóztak hobbi szinten, így keveredtem bele ebbe én is.

A fotózásban azt szeretem a leginkább, hogy akárhányszor veszem elő a fényképezőgépem, vagy a drónomat mindig valami új és izgalmas kép készül, legyen az akár egy rendezvény vagy a Balaton. Két ugyanolyan pillanat nem létezik és a fotózásban is arra törekszem, hogy az adott pillanatot mindig a legjobbkor és a lehető legjobb kompozícióban jelenítsem meg képeimen.

 

 

B.hu.: Melyik a kedvenc témaköröd fotózás során és miért? ?

N.L.: Ez egy igazán nehéz kérdés! Drónnal főképp a természetet szeretem fotózni, a különleges pillanatokat, például a viharokat, a ködös tájat és a naplementét… A természetfotózás nekem madártávlatból a kedvencem! ? Ha pedig nem drónnal fotózom, akkor leginkább rendezvényeket, sporteseményeket szoktam dolgozni.

A fotózás során az motivál leginkább, hogy olyan képeket készítsek, amelyek érzelmeket váltanak ki az emberekből, mert akkor ér egy kép igazán valamit, ha van benne érzés!

 

 

B.hu.: Hogyan kötődsz a Balatonhoz? Mit jelent számodra?

N.L.: Születésem óta Balatonlellén laktam, idén költöztem fel Budapestre, így most általában hétvégente járok le a Balcsira fotózni. Nagyon szeretem a Balatont, megunhatatlan a tó drónfotózása számomra! Ha jön egy vihar és van időm, akkor mindig lemegyek és drónozok, mert a Balaton mindig más-más arcát mutatja! ? Rengeteg naplementét volt részem fotózni a Balcsinál, de nem találkoztam még két ugyanolyannal.

Szerintem ezért is érdemes ellátogatni a Balatonhoz évszaktól függetlenül, egész évben, mert télen ugyanolyan szép, mint nyáron. Fotográfus szemmel a téli időszakban még inkább izgalmas, főleg, ha bevan fagyva a tó!

Hihetetlen, hogy a természet mindig milyen szépet tud alkotni.

 

 

B.hu.: Mit szeretnél mutatni, átadni Balatonos képeiddel az embereknek? 

N.L.:  Őszintén ezen még így sosem gondolkoztam el! Igazából csak élvezem fotózni ezt a csodálatos helyet és szeretném megmutatni másoknak is, hogy mennyire szép is a Balaton, mennyire különleges és hány féle arca van, amiért sosem lehet ráunni!

 

 

Ha nem szeretnétek lemaradni a Balaton legkülönlegesebb pillanatairól, akkor kövessétek nyomon Német Levente munkáságát és eszméletlen Balatonos felvételeit Facebook és Insragram oldalán! ?

 

Kapcsolódó

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Vulkán tanösvény, Mencshely

Mencshely déli végén, a Halom-hegy lábától indul a Vulkán tanösvény, amely amellett, hogy betekintést enged
Elolvasom

Már nagyon készülnek az újranyitásra a hazai turizmus képviselői

A szállodai értékesítés és marketing elvei címmel adott közre egy közös kiadványt a Szallas.hu, az Evergu
Elolvasom

Újabb járványügyi korlátozások vannak érvényben hétfőtől

Az egyre csak romló statisztikák miatt és mivel az oltások is lassabb ütemben haladnak a tervezettnél, úja
Elolvasom