Receptek a hétköznapokra

Receptek a hétköznapokra

A mindennapok során folyamatos kihívásként köszön vissza a kérdés, hogy mit is kellene főzni? A helyzetet pedig tovább bonyolítja, hogy a meleg időben igyekszünk minél kevésbé bemelegíteni a környezetünket, és minél kevesebb időt szeretnénk a főzésnek szentelni, szemben a hideg évszakokkal, amikor öröm a sütés, főzés. 

A következő bejegyzésben megmutatjuk, milyen vonalon érdemes gondolkozni, s hol érdemes körülnézni, ha olyan egyszerű receptekre vágyunk, amiket a rohanó hétköznapokon is egyszerűen el lehet készíteni.

Levesek

Keressük az internet legjobb ételeit, de még mindig nem tudjuk, hogy mi legyen a vacsora? A Receptneked.hu oldalon bárki megtalálhatja a felkészültségi szintjének megfelelő recepteket és leírásokat.

Nyáron a leves egy igen megosztó étel. Vannak, akik el sem tudják képzelni az étkezéseket nélküle, másokat pedig a világból ki lehet kergetni a meleg folyadékokkal, amikor alapvetően is nagy a forróság. 

Amennyiben az első táborba tartozunk, akkor a krémlevesekkel nehezen lőhetünk mellé, hiszen nagyon gyorsan elkészülnek, mégis tápláló, egészséges ételek. Amennyiben a második tábort erősítjük, de mégis ennénk egy finom levest, akkor a hideg gyümölcslevesek biztosan üdítően hatnak majd.

Főételek

A főételek igazán laktatóak tudnak lenni, melegben viszont nem mindenki kívánja a nehéz ételeket. Ilyenkor nagyon jó megoldás lehet egy zöldséges alapokon nyugvó fogás. Ezek javarészt kimondottan gyorsan és könnyen elkészülnek. Laktató, tápláló fogások lehetnek ezek magas rosttartalommal, és ha jól összeválogatjuk az összetevőket, akkor minden lényeges nyomelemet tartalmazni fog, ami szükséges az emberi szervezet számára.

A húsok is nagyon jó alapot tudnak szolgáltatni a könnyű és laktató vacsorákhoz, de természetesen nem mindegy, hogy milyen állat húsát választjuk. A fehér húsok nem számítanak nehéz ételnek, könnyen emészthetőek, és kiválóan párosíthatóak különböző zöldséges köretekkel. 

Ellenben a vörös húsok, mint például a disznó vagy a marha zsírosabb fajták, nem érdemes belőlük nyáron lefekvés előtt nagyobb mennyiséget enni, mert hamar álmatlanságba és gyomorfájós forgolódásba torkollhat az este. Húsokra viszont mindenképpen szüksége van a szervezetnek, hiszen ezekben minden fehérje megtalálható, amit az emberi szervezet önmaga nem képes előállítani, és külső forrásokból szükséges a pótlásuk.

Desszertek

A nyári időszak legkedveltebb desszertjei főként könnyedek, habosak, gyümölcsös alapúak. Az alapanyagok ilyenkor amúgy is adottak, sokkal könnyebb egy idénygyümölcsből desszertet készíteni, ami éppen teljes érésében van hazánkban is, mert így sokkal kisebb mennyiségű mesterséges cukor hozzáadásával is lenyűgözően édes eredményt érhetünk el. Ráadásul a bolygónknak is jót teszünk vele, ha a környékünkön termelt élelmiszert használjuk alapanyagul.

Kapcsolódó

Hogyan járul hozzá egy személyes konferencia a szakmai fejlődésünkhöz?

A Covid miatti lezárások alaposan felforgatták a konferenciák világát is. A rendezvények jelentős része az
Elolvasom

7 tipp a munkahelyi stressz csökkentésére

Számtalan oka lehet annak, hogy a munkahelyünkön nap mint nap stresszt tapasztalunk: a velünk szemben támas
Elolvasom

Energiahatékony megoldások, melyeket nem csak az otthonunk esetében érdemes bevetni

Az energiahatékonyság széles körben ismert fogalom, a hétköznapokban mégis sokszor nem tűnik kézzelfoghatón
Elolvasom