Rekordszámú nevezés érkezett a szombati Balaton-átúszásra

Rekordszámú nevezés érkezett a szombati Balaton-átúszásra

Úgy tűnik, hogy a nyári kánikula elegendő motivációként szolgált ahhoz, hogy rekordszámú nevezés érkezzen Magyarország legnépszerűbb nyíltvízi szabadidősport eseményére. Idén ugyanis 8600-nál is több ember döntött úgy, hogy nekivág az 5,2 km-es távnak a 39. Lidl Balaton-átúszás apropóján, amely július 31-én, azaz most szombaton kerül megrendezésre – írja a hirbalaton.hu.

A legnépszerűbb megmérettetésnek toronymagasan a klasszikus, 5,2 km-es Balaton-átúszás ígérkezik, amelyre több mint 7600 előregisztráció érkezett. A tavaly debütáló 2,6 km-es Féltáv teljesítését eddig csaknem 800 úszó célozta meg, míg az idei újdonság Balaton-áthúzást –a Révfülöp – Balatonboglár közötti SUP-os versenyszámot– majd’ 300 fő szeretné teljesíteni – közölte a szervező BSI.

A rendezvény július 31-i biztonságos lebonyolításáról a korábbi évek gyakorlatának megfelelően az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján, a Balatoni Vízirendészet Rendőrkapitányának egyetértésével a szervező bizottság július 29-én csütörtökön 12 órakor dönt.

Speciális részvételi feltételek

 • A 264/2021. (V. 21.) Kormány rendelet az alábbiakban felsorolt személyek részére teszi lehető­vé a részvételt az eseményen: koronavírus ellen védett személy – a) COVID-19 oltottság tényének igazolása védettségi igazolvánnyal, b) fertőzésből történő felgyógyulás tényének igazolása védettségi igazol­vánnyal; sportról szóló törvény szerinti versenyszerűen sportoló, sportorvosi engedéllyel rendelkező, igazolt sportoló; koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy.
 • Az eseményre a fentiek figyelembe vételével bárki regisztrálhat előzetesen július 29. csütörtök éjfélig, vagy a helyszínen Révfülöpön a versenyközpontban 2021.július 31-én 7:00-11:45 között 1 hónapnál nem régebbi, vagy a helyszínen kiállított orvosi igazolás szükséges.
 • Az induló oldalon minden egyes úszó rögzíthető vonalkódos karkötőt kap. Az első úszók 8-kor, az utolsók pedig a tervek szerint 12 órakor rajtolnak.
 • 14 éven aluli gyermekek az eseményre szülői vagy felnőtt kísérettel.
 • A távot teljesítőket különhajók szállítják vissza Révfülöpre.

Ismert emberek és érdekes indulók a mezőnyben:

 • Gergely István, olimpiai bajnok vízilabdázó
 • Kumin Ferenc, Magyarország londoni nagykövete
 • Fehér Dániel, a Kolibri Színház színésze
 • Bazsinka József, a Budapesti Fesztiválzenekar Liszt-díjas tubaművésze
 • Gurbán Béla, aki eddig mind a 38 Balaton-átúszáson célba ért
 • Patkás Tamás (Rocky Tomi), Magyarország egyetlen nyílvízi paraúszója –mindkét alsó végtagját elveszítette egy baleset során– 7. átúszására készül
 • Runtág Tivadar, az utóbbi évek legidősebb Balaton-átúszója (84 éves)
Forrás: hirbalaton.hu
Fotó: BSI
Hirdetés

Kapcsolódó

Jelentős szállodafejlesztéssel készül Veszprém az Európa Kulturális Fővárosa programjaira

Csaknem egyharmadával bővülő, jó minőségű, új szállodaszoba várja Veszprémben az Európa Kulturális Fővárosá
Elolvasom

Hirdetés

Ki hitte volna? Jöhet az új lakópark a balatongyöröki golfpálya helyén

A panorámás golfpályát osztrák tulajdonosai, mint beépíthető telket árulják a világhálón, míg a helyiek a k
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Fácános vár, Fonyód

Fonyód mindenképpen a déli part egyik turisztikai gócpontjának tekinthető. A város mai, modern inkarnációja
Elolvasom