Rendszeresen tisztítani kell a konyhai elszívó rendszereket!

Rendszeresen tisztítani kell a konyhai elszívó rendszereket!

Ön nagyüzemi konyhát vagy éttermet üzemeltet? Akkor különösen fontos, hogy az elszívók karbantartása rendszeresen megtörténjen. Az tény, hogy az erős, nagy teljesítményű berendezések a zsíros, párás levegőt felszívják és kijuttatják az érintett helyiségekből. Eközben azonban az elszívóernyőkben, -csövekben lerakódik a szennyeződés egy része, ami nemcsak a hatékonyságot csökkenti, de egészségkárosító és tűzveszélyes is lehet.

Ha Ön Keszthely vagy Hévíz környékén lakik, akkor például az Ódor Klíma 2000 Kft. segítségére lehet az elszívók tisztításában! Több mint 20 éves tapasztalatukkal, korszerű eszközparkkal professzionális karbantartást biztosítanak. Ha ajánlatot kér, egy ingyenes helyszíni felmérés során tudnak konzultálni a munkafolyamat részleteiről.

Elengedhetetlen a rendszeres tisztítás

Az 54/2014. (XII. 5.) BM rendeletnek megfelelően “… étterem konyhai szellőző (szagelszívó) rendszerét a gyártó által meghatározott rendszerességgel, annak hiányában lakóépületben 4 évente, étterem rendeltetés esetében évente tisztítani és annak elvégzését írásban igazolni kell.” A Katasztrófavédelem pedig bármikor bekérheti ezt a dokumentumot, de egy helyszíni ellenőrzés során is be kell tudni mutatni. 

Ahogy arról már szó esett, az egészségre sincs jó hatással, és tűzveszélyes is egy zsírtól szennyezett elszívó rendszer. Emellett kiváló táptalaja a penésznek, gombáknak és egyéb kórokozóknak is. Nem érdemes várni vele, amikor esedékes, történjen meg a tisztítás!

A karbantartás folyamata

Nem kell aggódni amiatt, hogy fennakadást okoz a munkában az elszívók karbantartása vagy azért, hogy sérülhetnek egyéb konyhai berendezéseink! Nézzük, hogy a gyakorlatban hogyan zajlik a tisztítás! Maradjunk az Ódor Klíma 2000 Kft.-nél, hogy szemléletesebb legyen a példa.

  • Először Önnek árajánlatot kell kérnie, amit helyszíni felmérés követ. Itt kompetens szakemberek megállapítják a szennyezettség mértékét és a karbantartás várható időtartamát. Feltárják, hogy hogyan van kiépítve a rendszer, és miket kell megtisztítani (ventilátorok, elszívócsövek, -ernyők) a szennyeződésektől.
  • Ha szükséges, kamerával felvételeket készítenek.
  • Ezt követi az időpont kitűzése. Itt fontos megjegyezni, hogy leginkább az éjszakai munkavégzés célszerű, hogy zavartalanul megtörténjen a tisztítás.
  • Betekintést nyerhet előzetesen a géppark működésébe is.
  • A munka megkezdése előtt a konyhai készülékek, bútorok erős falú védőfóliát kapnak, hogy semmi ne sérüljön meg!
  • A korszerű gépekkel akár egy éjszaka alatt is teljesíthető a feladat, de ez nagyban függ a szennyezettségtől.
  • A teljes folyamat dokumentálva van, és igazolás készül róla.

Bízzuk szakemberekre a munkát!

Az üzemi elszívó rendszerek tisztítása szakemberek feladata, semmiképp ne kezdjünk hozzá saját magunk! Olyan speciális gépekre és eszközökre, illetve hozzáértésre van szükség, ami csak erre szakosodott cégek birtokában van. Ne sajnáljuk rá a pénzt, időt, mert nagyobb problémákat előzhetünk meg vele!

Kapcsolódó

Egyedi kikapcsolódás Karintiában

Karintia meseszép vidéke, amely Bad Kleinkirchheim falujában található, a szabadidő szerelmeseinek valódi p
Elolvasom

A szívelégtelenség nem válogat

Az életünk tele van lehetőségekkel: utazások, sport, művészetek vagy éppen csak a barátokkal töltött nyugod
Elolvasom

Minden kézre esik, könnyedén!

A konyhai tárolás sokszor nem egyszerű feladat. Nehéz mindennek megtalálni a helyét, úgy, hogy az kézre is
Elolvasom