Ha Ön Keszthely vagy Hévíz környékén lakik, akkor például az Ódor Klíma 2000 Kft. segítségére lehet az elszívók tisztításában! Több mint 20 éves tapasztalatukkal, korszerű eszközparkkal professzionális karbantartást biztosítanak. Ha ajánlatot kér, egy ingyenes helyszíni felmérés során tudnak konzultálni a munkafolyamat részleteiről.
Elengedhetetlen a rendszeres tisztítás
Az 54/2014. (XII. 5.) BM rendeletnek megfelelően “… étterem konyhai szellőző (szagelszívó) rendszerét a gyártó által meghatározott rendszerességgel, annak hiányában lakóépületben 4 évente, étterem rendeltetés esetében évente tisztítani és annak elvégzését írásban igazolni kell.” A Katasztrófavédelem pedig bármikor bekérheti ezt a dokumentumot, de egy helyszíni ellenőrzés során is be kell tudni mutatni.
Ahogy arról már szó esett, az egészségre sincs jó hatással, és tűzveszélyes is egy zsírtól szennyezett elszívó rendszer. Emellett kiváló táptalaja a penésznek, gombáknak és egyéb kórokozóknak is. Nem érdemes várni vele, amikor esedékes, történjen meg a tisztítás!
A karbantartás folyamata
Nem kell aggódni amiatt, hogy fennakadást okoz a munkában az elszívók karbantartása vagy azért, hogy sérülhetnek egyéb konyhai berendezéseink! Nézzük, hogy a gyakorlatban hogyan zajlik a tisztítás! Maradjunk az Ódor Klíma 2000 Kft.-nél, hogy szemléletesebb legyen a példa.
Bízzuk szakemberekre a munkát!
Az üzemi elszívó rendszerek tisztítása szakemberek feladata, semmiképp ne kezdjünk hozzá saját magunk! Olyan speciális gépekre és eszközökre, illetve hozzáértésre van szükség, ami csak erre szakosodott cégek birtokában van. Ne sajnáljuk rá a pénzt, időt, mert nagyobb problémákat előzhetünk meg vele!