Sült kolbász és grillsajt a rádpusztai szőlősorok labirintusában

Sült kolbász és grillsajt a rádpusztai szőlősorok labirintusában

A jó hangulatú outdoor főzés immár sorozattá vált a Rabbit Chef-es barátainkkal, de ezúttal kalandjaink egy igazán különleges helyszínen folytatódnak, nevezetesen a somogyi dombság legendás borvidékén. Az erdők által körülölelt, napsütötte lankákon a Rádpuszta Szőlőbirtok vendégei voltunk.

A nagyon szépen korszerűsített, modern borházból indult a látogatásunk, amely belülről mégis oázisként őriz egy darabot a régmúlt időkből. Ez a patinás épület ugyanis a 19. század derekán a Festetics majorsági birtok gazdasági épülete volt. Egészen különleges élmény a több száz éves tartógerendák alatt bort kóstolni, főleg ha olyan szeretettel és szakértelemmel készül, mint itt, Rádpusztán. Természetesen a minőség sem hazudtolta meg magát.


Némi Jurassic Park utóérzés uralkodott el rajtunk mikor Jeeppel vittek fel minket a szőlőhegyre, a végtelen karók és tőkék birodalmába, ahonnét az északi part tanúhegyeinek vonulata és a Balaton fényes víztükre mellett a szemközti halastó is előttünk nyúlt el. Sikerült tiszta időt kifognunk, úgyhogy igazán semmi panaszunk nem lehetett. Házigazdáink legörgettek egy nagy boroshordót a kocsi platójáról, hogy az szolgáljon kinti konyhánk ideiglenes, de annál autentikusabb munkapultjaként.


A koncepciót alapvetően két fogásra tagoltuk. Az egyik a testes vörösbor mellé egy nehezebb húsokból, kolbászokból és hurkából álló tál paradicsomos babsalátával, melyet szokásunktól eltérően ezúttal nem kemping gázon, hanem fémlapokból összeállítható, fatüzelésű úgynevezett hobokályhán készítettünk el. A másik étel a könnyedebb rozéhoz és fehérborhoz jobban illő bazsalikomos grillsajtból, camembertből és friss, gránátalmás madársalátából állt össze. Ez utóbbit már kemping gázon sütöttük ki.

A vendégszeretet és a borok is kifogástalannak bizonyultak, így némelyikünk még kissé be is csiccsentett a meglepően forró májusi délutánon és végül nagyon kellemes, maradandó élményekkel hagytuk magunk mögött a hatalmas szőlőbirtokot.



Instagram:

Rádpuszta Szőlőbirtok

Rabbit Chef’s

Kapcsolódó

Szezonális járat indul a Balaton és Tel-Aviv között

Az első repülőgép pont két hónap múlva teszi majd meg a távot. - - Június 2. és szeptember 29. között
Elolvasom

Tíz év után új albummal jelentkezett a veszprémi Hősök

A számos közreműködővel készült Kazi című anyag egyik dalához rögtön egy klip is érkezett. - - Tíz év,
Elolvasom

Visszatér a Traubisoda

A legendás üdítő három ízvariációval érkezik a boltokba újra. - - 2025 elején megszerezte a Traubisoda
Elolvasom