Sült kolbász és grillsajt a rádpusztai szőlősorok labirintusában

Sült kolbász és grillsajt a rádpusztai szőlősorok labirintusában

A jó hangulatú outdoor főzés immár sorozattá vált a Rabbit Chef-es barátainkkal, de ezúttal kalandjaink egy igazán különleges helyszínen folytatódnak, nevezetesen a somogyi dombság legendás borvidékén. Az erdők által körülölelt, napsütötte lankákon a Rádpuszta Szőlőbirtok vendégei voltunk.

A nagyon szépen korszerűsített, modern borházból indult a látogatásunk, amely belülről mégis oázisként őriz egy darabot a régmúlt időkből. Ez a patinás épület ugyanis a 19. század derekán a Festetics majorsági birtok gazdasági épülete volt. Egészen különleges élmény a több száz éves tartógerendák alatt bort kóstolni, főleg ha olyan szeretettel és szakértelemmel készül, mint itt, Rádpusztán. Természetesen a minőség sem hazudtolta meg magát.


Némi Jurassic Park utóérzés uralkodott el rajtunk mikor Jeeppel vittek fel minket a szőlőhegyre, a végtelen karók és tőkék birodalmába, ahonnét az északi part tanúhegyeinek vonulata és a Balaton fényes víztükre mellett a szemközti halastó is előttünk nyúlt el. Sikerült tiszta időt kifognunk, úgyhogy igazán semmi panaszunk nem lehetett. Házigazdáink legörgettek egy nagy boroshordót a kocsi platójáról, hogy az szolgáljon kinti konyhánk ideiglenes, de annál autentikusabb munkapultjaként.


A koncepciót alapvetően két fogásra tagoltuk. Az egyik a testes vörösbor mellé egy nehezebb húsokból, kolbászokból és hurkából álló tál paradicsomos babsalátával, melyet szokásunktól eltérően ezúttal nem kemping gázon, hanem fémlapokból összeállítható, fatüzelésű úgynevezett hobokályhán készítettünk el. A másik étel a könnyedebb rozéhoz és fehérborhoz jobban illő bazsalikomos grillsajtból, camembertből és friss, gránátalmás madársalátából állt össze. Ez utóbbit már kemping gázon sütöttük ki.

A vendégszeretet és a borok is kifogástalannak bizonyultak, így némelyikünk még kissé be is csiccsentett a meglepően forró májusi délutánon és végül nagyon kellemes, maradandó élményekkel hagytuk magunk mögött a hatalmas szőlőbirtokot.Instagram:

Rádpuszta Szőlőbirtok

Rabbit Chef’s

Hirdetés

Kapcsolódó

Négymillió forintot lopott ivócimborájától egy férfi Füreden

Őrizetbe vétele után gyanúsítottként hallgattak ki egy 33 éves férfit a Balatonfüredi Rendőrkapitányság mu
Elolvasom

Hirdetés

Újabb avar kori sírokra bukkantak a veszprémi elkerülő építése közben

A 8-as főút Veszprémet elkerülő szakaszának kialakítási munkálata közben ismét egy 7.-8. századra tehető te
Elolvasom

Közpark kerülhet a balatonfüredi görög falu helyére

Évek óta van már a füredi önkormányzat begyében a város szégyenfoltjaként is aposztrofált, egykori "görög f
Elolvasom