Szállásadóját bántalmazta egy börtönből szabadult férfi Kaposváron

A börtönből frissen szabadult férfi nem éppen hálásan reagált a segítőjének.

A Somogy Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal egy negyvenes éveiben járó férfival szemben. Az elkövető azért verte meg ismerősét, mert ő nem szerette volna, ha még egy éjszakát nála tölt el a vádlott és élettársa – adta közre az ugyeszseg.hu.

A vád szerint a férfi 2023 áprilisában szabadult a börtönből, és már szabadulásának napján felkereste élettársával ismerősüket azért, hogy ideiglenesen nála maradhassanak. A sértett eleget tett a kérésnek, így a vádlott és párja az idősebb férfi kaposvári otthonában éjszakáztak. A vádlott élettársával másnap este is a sértettnél tartózkodott, amikor mindhárman nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztottak el. Az este folyamán a sértett igyekezett távozásra bírni vendégeit, amitől azonban a férfi indulatos lett és bántalmazni kezdte a nála jóval gyengébb fizikumú sértettet.

A férfi nagy erejű, fejre mért ökölütései következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, további verését a terhelt élettársa akadályozta meg. A sértett életveszélyes állapotba nem került, de ennek elmaradása kizárólag a véletlennek volt köszönhető.

A főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.


Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó

Új sebességmérők teszik biztonságosabbá a zánkai Erzsébet-tábor megközelítését

Új sebességmérő traffiboxokat helyeztek el a 71-es út zánkai Erzsébet-táborhoz közeli szakaszán. A berende
Elolvasom

Elkezdődött a főszezon a balatoni hajózásban

A sikeres előszezont követően július első hétvégéjével elkezdődött a hajózási főszezon a Balatonon, emiatt
Elolvasom

A balatonfüredi labdarúgás száz évéről jelent meg könyv

A vaskos, informatív kötet a Balatonfüred Városért Közalapítvány jóvoltából jelenhetett meg. - - Bár
Elolvasom