Szombaton tartják a balatonfüredi Murci Fesztivált

Szombaton tartják a balatonfüredi Murci Fesztivált

Szombaton, szeptember 26-án harmadszor kerül megrendezésre a hagyományos szüreti mulatság, a Murci Fesztivál Balatonfüreden. A térség három pincészete, a Gyukli Pince, a Söptei Pincészet és a Zelna Borászat gasztro-kulturális eseménye négy helyszínen várja az érdeklődőket délelőtt 10-től este 8-ig.

A 2020-as Murci Fesztivál a gyermekekkel érkező családok és a borszerető felnőttek számára egyaránt kínál tartalmas kikapcsolódást. – írják közleményükben a szervezők. Megkóstolható az érett szőlő, a borvidéken zajló szüret terméséből frissen préselt murci, zamatos ó- és újborok, valamint a vendéglátók, a Gyukli Pince, a Söptei Pincészet és a Zelna Borászat külön erre az alkalomra készített ételkülönlegességei. A gyermekeket traktorozás, légvár és csapatjátékok szórakoztatják, a kíváncsiak pedig megtudhatják, mit jelent a cefre csömörszölés. A fesztivál zenei programja ismert lemezlovasok műsora mellett a balatonfüredi születésű énekesnő, Tátrai Eszter és zenekarának koncertjét vonultatja fel.

Az idei eseményhez új helyszínként csatlakozott a közelmúltban zárult Balatonfüredi Borhetek közönségdíjas borát készítő és számos Bordeaux-i aranyérmes tétellel büszkélkedő csopaki Söptei Pincészet. A több, mint 150 éves bortermelői hagyományokkal rendelkező borászat ezévtől megnyitja kapuit a Murci Fesztivál látogatói előtt, hogy a résztvevők minél szélesebb merítésben ismerkedhessenek meg a Balatonfüred-Csopaki Történelmi Borvidék színes kínálatával.

A szervezők ezúton is felhívják a látogatók figyelmét a jelenlegi járványhelyzetben elvárt, felelős magatartás tanúsítására és az egymás közötti védőtávolság betartására.


Kapcsolódó

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Vulkán tanösvény, Mencshely

Mencshely déli végén, a Halom-hegy lábától indul a Vulkán tanösvény, amely amellett, hogy betekintést enged
Elolvasom

Már nagyon készülnek az újranyitásra a hazai turizmus képviselői

A szállodai értékesítés és marketing elvei címmel adott közre egy közös kiadványt a Szallas.hu, az Evergu
Elolvasom

Újabb járványügyi korlátozások vannak érvényben hétfőtől

Az egyre csak romló statisztikák miatt és mivel az oltások is lassabb ütemben haladnak a tervezettnél, úja
Elolvasom