Szombaton tartják a balatonfüredi Murci Fesztivált

Szombaton tartják a balatonfüredi Murci Fesztivált

Szombaton, szeptember 26-án harmadszor kerül megrendezésre a hagyományos szüreti mulatság, a Murci Fesztivál Balatonfüreden. A térség három pincészete, a Gyukli Pince, a Söptei Pincészet és a Zelna Borászat gasztro-kulturális eseménye négy helyszínen várja az érdeklődőket délelőtt 10-től este 8-ig.

A 2020-as Murci Fesztivál a gyermekekkel érkező családok és a borszerető felnőttek számára egyaránt kínál tartalmas kikapcsolódást. – írják közleményükben a szervezők. Megkóstolható az érett szőlő, a borvidéken zajló szüret terméséből frissen préselt murci, zamatos ó- és újborok, valamint a vendéglátók, a Gyukli Pince, a Söptei Pincészet és a Zelna Borászat külön erre az alkalomra készített ételkülönlegességei. A gyermekeket traktorozás, légvár és csapatjátékok szórakoztatják, a kíváncsiak pedig megtudhatják, mit jelent a cefre csömörszölés. A fesztivál zenei programja ismert lemezlovasok műsora mellett a balatonfüredi születésű énekesnő, Tátrai Eszter és zenekarának koncertjét vonultatja fel.

Az idei eseményhez új helyszínként csatlakozott a közelmúltban zárult Balatonfüredi Borhetek közönségdíjas borát készítő és számos Bordeaux-i aranyérmes tétellel büszkélkedő csopaki Söptei Pincészet. A több, mint 150 éves bortermelői hagyományokkal rendelkező borászat ezévtől megnyitja kapuit a Murci Fesztivál látogatói előtt, hogy a résztvevők minél szélesebb merítésben ismerkedhessenek meg a Balatonfüred-Csopaki Történelmi Borvidék színes kínálatával.

A szervezők ezúton is felhívják a látogatók figyelmét a jelenlegi járványhelyzetben elvárt, felelős magatartás tanúsítására és az egymás közötti védőtávolság betartására.


Kapcsolódó

Mesterséges Intelligencia Stratégia és drón kompetenciaközpont a füredi Infotér konferencián

Az elkövetkező időszakot a digitalizáció és zöld átmenet fogja jellemezni - emelte ki az innovációs és tech
Elolvasom

Durva árverseny a csopaki kikötőért

Éles árverseny alakult ki a csopaki kikötőért: a szerdán záruló árverésen 52 millió forintról indult a lici
Elolvasom

A Balaton körül gördeszkával egy jó ügyért

Négy napba telt Horváth Renátónak a Balaton körbedeszkázása. A producer a koronavírus zeneiparra gyakorolt
Elolvasom