Talán már júniusban mehetnek a vitorlásversenyek

A koronavírus az egész világot felforgatta, így a vitorlás élet is pihenőpályára kényszerült. Az 52. Kékszalag sorsáról egyelőre még nem született döntés. A Magyar Vitorlás Szövetség elnöke orvosi hivatásából kifolyólag több oldalról is frontvonalba került a járvánnyal szemben. A hunsail.hu Kollár Lajost kérdezte a kialakult helyzetről és a lehetséges forgatókönyvekről.

Látva a vírus lefolyását, azt tudjuk, hogy Kínában december közepén kezdődött és március elején már nem történt új megbetegedés, tehát azt lehet mondani, hogy 3-3,5 hónap alatt lezajlott ez a járvány, nálunk februárban kezdődött, tehát én azt valószínűsítem, hogy május vége felé a járvány megszűnhet. Úgy gondolom, hogy júniusban lassan visszatérhet az élet a régi kerékvágásba, tehát szerintem júniusban már lehet versenyt rendezni – ezt válaszolta Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke a hunsail.hu kérdésére, amely azt firtatta, hogy hogyan fogja túlélni a balatoni vitorlázás a veszélyhelyzetet.

Nyilvánvalóan kisebb versenyekről lehet csak szó, a nagyobb előkészületeket igénylő versenyeket – elsősorban a Kékszalagot – mindenképpen halasztani kell- tette hozzá az elnök.

A hunsail.hu által készített interjúban arra is keresik a választ, hogy megtorpanhat-e az elmúlt pár évben látványos felfutást mutató magyar vitorlázás , de arra is választ kaphatunk, hogy hogyan fogja túlélni a balatoni vitorlázás a veszélyhelyzetet. A teljes írás itt olvasható.

Kiemelt kép: programturizmus.hu

Legfrissebbek

A partokon és a peronokon is hallhatók majd versek a nyári Balatonnál

Idén nyáron a partok mellett a peronokon is hallhatók versek a Balatonnál, a Vers a peronon címmel már 13 B...

Elolvasom

Idén is megválasztják az év balatoni strandját és házát

A koronavírus-járvány miatt kis csúszással, a héten meghirdetik a balatoni Kék hullám zászló strandmin...

Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – A vörösberényi erődített református templom

Balatonalmádi tárháza a látnivalóknak, főleg nyaranta. A turisztikai gócpontok mellett akad azonban meganny...

Elolvasom