Túladott az állam a Tihanyi Yacht Clubon

Túladott az állam a Tihanyi Yacht Clubon

Árverés nélkül, de a jogszabályoknak megfelelően vásárolta meg az eddig állami tulajdonban lévő Tihanyi Yacht Clubot és annak kikötőjét a HO-ME 2000 Kft. – írja a napi.hu.

Közvetlenül a Balaton partján, a tó egyik legfelkapottabb részén helyezkedik el az a több mint 10 ezer négyzetméteres ingatlan, amelyet az idén márciusban adott el a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. A Tihanyi Yacht Clubot, valamint a mellette elterülő kikötőt is magába foglaló telket a HO-ME 2000 Kft. szerezte meg.

A vállalat vezetőjének, Nagy Györgynek a tájékoztatása szerint a vételár 1,63 milliárd forint volt, az árat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő által felkért értékbecslő állapította meg – tájékoztatott az rtl.hu.

Az ingatlant tehát ezúttal nem árverés útján értékesítették, Nagy György közlése szerint ugyanis az elmúlt években a többségi tulajdonában álló cég bérelte a területet az államtól, így „az érvényben levő szabályozások alapján” lehetősége nyílt a vásárlásra.

Az üzletember azt is megjegyezte, hogy az elmúlt időszak felújításait saját erőből finanszírozta. Nem akar változtatni a jelenlegi profilon, azaz tervek szerint továbbra is kikötői, szállodai és vendéglátói tevékenységet folytatnak majd a területen. A mostani tranzakció előtti években a környező területek jelentős állami támogatáshoz jutottak – olvasható a napi.hu-n.Forrás: napi.hu
Fotó: Tőrös Zsolt / Youtube

Kapcsolódó

Rick Astley ismét érkezik a Paloznaki Jazzpiknikre

Többek között a Thievery Corporation, a Dirty Loops, az Incognito és Nik West is tiszteletét teszi a követk
Elolvasom

Tovább hevül az ünnepi láz a héten

A karácsonyváró hangulat tovább fokozódik, ami tisztán észrevehető a hét programkínálatán is. Idén motorral
Elolvasom

A Pannon Egyetem lesz a 2023-as EFOTT fesztivál házigazdája

A Pannon Egyetem lesz a 2023-as EFOTT házigazdája. Mivel az egyetem székhelye, Veszprém Európa Kulturális
Elolvasom