Túrával egy zöldebb világért Tihany körül

Túrával egy zöldebb világért Tihany körül

2020 őszén indította a Groove Trails a tihanyi Helka Kört, amely igen hamar került a szabadba vágyó kirándulók fókuszába. A két útvonallal operáló túra 15 vagy 36 kilométeres távon mutatja be Tihany és környékének nevezetességeit, emellett a szervezők a jótékonyságról sem feledkeznek meg.

A Groove Trails zöld, innovatív instant túráiról már többször írt oldalán a Csupa Sport, a legfrissebbet tavaly ősszel a Tihanyi-félszigeten jelölték ki. A 15 és 36 kilométeren teljesíthető, a leghíresebb balatoni monda mesebeli szépségű alakjáról elnevezett Helka Kör a térképre szív alakot rajzolva fűzi fel a látnivalókat a tihanyi apátságtól kezdve a Belső-tavon és az Aranyház gejzírkúpon át a magaslatok és az Őrtorony-kilátó nyújtotta lebilincselő panorámán keresztül egészen a Barátlakások titokzatos romjaiig.

„A koncepció az elsők között, már tavaly tavasszal megfogant a fejünkben, de sok időt vett igénybe, amíg alaposan bejártuk a helyszínt és kijelöltük, így csak nemrég indítottuk el”

– mondta a Helka Kör indításáról Marosi Bence, a Groove Trails egyik alapítója.

“Tihany könnyen megközelíthető, nagyon látványos hely, a tizenöt kilométeres körtúrán a rövid távhoz képest pedig különösen sok a látnivaló.”

– tette hozzá.

A Groove Trails célja, hogy újat mutasson, innováljon és valami formabontóval álljon elő az instant túrák „piacán”. A legzöldebb instant túrákat igyekszik kínálni a túrázóknak – az erre irányuló törekvést jelzi, hogy a nettó nevezési díjak 10 százalékát két, természetvédelmi célokat megvalósító közhasznú egyesületnek, a Rainforest Trustnak és az Erdőmentők csapatának ajánlják fel, és vannak törekvések, hogy a támogatott kör később tovább bővüljön. A szervezők nem gyártanak és nem adnak semmilyen papír alapú promóciós anyagot, a teljesítésért járó érem pedig újrahasznosított préselt falemezből készül. A „zöldülést” segíti az a döntés is, hogy QR-kódok kihelyezése helyett a Geogo webes alkalmazással történik a túra teljesítésének igazolása.Forrás: csupasport.hu
Fotó: csupasport.hu

Kapcsolódó

Megindul a bicikliút kiépítése Székesfehérvár és a Balaton között

Egy 26 kilométeres szakasz kialakításával kötnék össze Székesfehérvárt a Balatonnal, amely a lakott terület
Elolvasom

Folytatódik az enyhe és napos időjárás

Végre egy-két napnál hosszabb időre is igazi tavaszias fordulatot tapasztalhatunk az időjárásunkban a Balat
Elolvasom

Költözik Ördög Nóráék boltja Akarattyán a zsörtölődő szomszédok miatt

A népszerű műsorvezető és férje a Youtube csatornájukon számoltak be az elharapódzott viszonyról a helyiekk
Elolvasom