Turisztikai fejlesztések fókuszába kerül Hévíz

Turisztikai fejlesztések fókuszába kerül Hévíz

Új fejezet nyílik a legendás gyógyfürdő történetében.

Hévíz és Tokaj lesz a két kiemelt turisztikai célpont, amelyek fejlesztésére a kormány a következő években komoly forrásokat szán, erről beszélt Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője a parlament gazdasági bizottságában – írja a Telex.

Alig három napot kellett várni az első kormányzati döntésre: a péntek este közzétett kormányhatározat szerint „a magyarországi gyógyturizmus fejlesztése érdekében” átstrukturálják Hévízgyógyfürdő intézményrendszerét, és új üzemeltetési modellt alakítanak ki Hévízgyógyfürdő, valamint a Hévíz-Balaton Airport fejlesztéséhez.

Hévízgyógyfürdő turisztikai célú vagyonelemeit (pl. Hévízi-gyógytó, Hotel Spa Hévíz) egy új, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) tulajdonában lévő gazdasági társaság üzemelteti a jövőben.

A cég alapításához 100 millió forintot különít el a kormány: a 20 millió forint jegyzett tőke mellett 80 millió forint tőketartaléka lesz az új turisztikai vállalatnak.

A kormányhatározat szerint Rogán Antal, Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter feladata lesz, hogy az MTÜ vezetésével előkészítse a hévízi fejlesztésekhez szükséges jogszabály-módosításokat és intézkedéseket. A fejlesztések mellett azonban biztosítaniuk kell a Szent András Reumakórház jelenlegi színvonalon történő folyamatos működését is.

A határozatból az is kiderül, hogy Rogán az építési és közlekedési miniszter, azaz Lázár János bevonásával dolgozza majd ki a Hévíz-Balaton Airport fejlesztéséhez szükséges feladatok előkészítését és megvalósítását.

Forrás: telex.hu
Fotó: szallas.hu

Kapcsolódó

Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében

Speciális intézkedésekkel óvják a nőstény egyedekből és kölykeikből álló kolóniát a veszprémi várnegyedben.
Elolvasom

Ezek lettek a Balaton legjobb strandjai, kiosztották a Kék Hullám Zászló minősítéseket

A gyenesdiási Diási Játék Strand nyerte el a Balaton Legjobb Strandja 2024 címet, és 28 balatoni strandon
Elolvasom

Óriási esélyekkel indul az olimpiára a vitorlázó válogatott

Útnak indította a magyar vitorlázó válogatottat a Magyar Vitorlás Szövetség a balatonfüredi Kékszalag Por
Elolvasom