Turisztikai fejlesztések fókuszába kerül Hévíz

Turisztikai fejlesztések fókuszába kerül Hévíz

Új fejezet nyílik a legendás gyógyfürdő történetében.

Hévíz és Tokaj lesz a két kiemelt turisztikai célpont, amelyek fejlesztésére a kormány a következő években komoly forrásokat szán, erről beszélt Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője a parlament gazdasági bizottságában – írja a Telex.

Alig három napot kellett várni az első kormányzati döntésre: a péntek este közzétett kormányhatározat szerint „a magyarországi gyógyturizmus fejlesztése érdekében” átstrukturálják Hévízgyógyfürdő intézményrendszerét, és új üzemeltetési modellt alakítanak ki Hévízgyógyfürdő, valamint a Hévíz-Balaton Airport fejlesztéséhez.

Hévízgyógyfürdő turisztikai célú vagyonelemeit (pl. Hévízi-gyógytó, Hotel Spa Hévíz) egy új, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) tulajdonában lévő gazdasági társaság üzemelteti a jövőben.

A cég alapításához 100 millió forintot különít el a kormány: a 20 millió forint jegyzett tőke mellett 80 millió forint tőketartaléka lesz az új turisztikai vállalatnak.

A kormányhatározat szerint Rogán Antal, Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter feladata lesz, hogy az MTÜ vezetésével előkészítse a hévízi fejlesztésekhez szükséges jogszabály-módosításokat és intézkedéseket. A fejlesztések mellett azonban biztosítaniuk kell a Szent András Reumakórház jelenlegi színvonalon történő folyamatos működését is.

A határozatból az is kiderül, hogy Rogán az építési és közlekedési miniszter, azaz Lázár János bevonásával dolgozza majd ki a Hévíz-Balaton Airport fejlesztéséhez szükséges feladatok előkészítését és megvalósítását.

Forrás: telex.hu
Fotó: szallas.hu

Kapcsolódó

SZENZÁCIÓ – Magyar világbajnoki cím vitorlázásban!

Izgalmas, gyenge szeles futamban győztek, és hozták el a világbajnoki aranyat Berecz Zsombor vezetésével a
Elolvasom

Leszakadt egy darab a balatonföldvári partfalból

A nagyobb mennyiségű csapadék hatására a partfal omlásnak indult pénteken. - - A korábban kiépített vé
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Ódörögdi kastély (Bogyay-Hedry kúria)

Zalahaláptól úgy hat kilométerre északra találkozhatunk az Ódörögd és Újdörögd feliratú táblákkal a közutak
Elolvasom