Új elnököt avat a Balatoni Kör

A Villa Gréta cukrászat üzemeltetője, Szilágyi Lajos örökölte meg Laposa Bence posztját a Balatoni Kör élén – számolt be az index.hu-nak az egyesület egyik alapítója. Kardos Gábor azt is prognosztizálta, hogy a teraszok megnyitása után sosem látott mértékű turisztikai felpezsdülés várható a Balatonon.

A Balatoni Kör legutóbbi közgyűlésén megújította elnökségét, az egyesület elnökének Szilágyi Lajost, a Villa Gréta cukrászat vezetőjét választotta. Az index.hu emlékeztet, hogy idén januárban a Laposa Bence által vezetett érdekvédelmi szervezetben akkora feszültséget okozott az MTÜ egyedi támogatásainak megítélése, hogy a botrány kirobbanása után a badacsonyi borász felajánlotta lemondását a Balatoni Kör éléről, miután két cége összesen 143 millió forint fejlesztési forrást kapott.

A történet nem volt következmények nélküli: lemondott a teljes elnökség is. A hét éve alakult közösség a balatoni vendéglátás krémjét fogja össze, és az egyik legismertebb régiós szervezet a hazai vendéglátásban. Tagjai a minőségi borászat és gasztronómia olyan képviselői, akik egész évben nyitva tartanak és várják vendégeiket. A törekvésük az, hogy helyi alapanyagokkal és helyi szolgáltatásokra építkezve teremtsenek meg egy olyan körforgást, amely a régiót vonzóvá és élhetővé teszi minden évszakban.Forrás: index.hu

Kapcsolódó

30-40 éves platánsort vágnak ki Csopakon

A vasút villamosítása miatt és a helyi lakosok nagy bánatára kivágásra kerül egy 3-4 évtizeddel ezelőtt ült
Elolvasom

Június 5-én országszerte nyílt napot tartanak a kisüzemi sörfőzdék

Egyszerre nyitják meg a kapuikat egy napra a magyar kisüzemi sörfőzdék a gasztronómiára és a sörkultúrár
Elolvasom

Újfajta vonatjegyet kínál online értékesítésben a MÁV-Start

Újfajta vonatjegyet lehet majd online vásárolni az intercity járatokra - közölte a MÁV-Start az MTI-vel csü
Elolvasom