Az MSZÉSZ az MTI-hez eljuttatott közleményében ismerteti: az elnök  munkáját általános alelnökként a Danubius Hotels vezérigazgatója és az  MSZÉSZ ügyvezető elnökségének tagja, Kovács Balázs segíti. A  gasztronómiai társelnöki tisztséget Gendur András, a La Perle Noire  Étterem társtulajdonosa, az MSZÉSZ Éttermi Szekcióvezetője tölti be  2022. december 31-ig.
Az elnökség továbbra is kezdeményezi az egyeztetéseket a  döntéshozókkal a munkaerőhelyzet kihívásairól, a nemzetközi kereslet  elmaradásától szenvedő szállodák támogatásáról, a forgalomélénkítő  kampányok szükségességéről – írták. Hozzátették: a szállodaipar, a  turizmus még korántsem jutott túl a koronavírus okozta válságon,  várhatóan évek szükségesek a talpraálláshoz.