Új gasztro-fesztivállal robban be a balatoni szezon tavasszal

Új gasztro-fesztivállal robban be a balatoni szezon tavasszal

Az izgalmas, innovatív kezdeményezés mintegy 26 vendéglátóipari, illetve kulturális egység összefogásával valósul majd meg márciusban.

A Taste Balaton egy 10 napos gasztro- és kulturális fesztivál, mely összefogja a balatoni régió legjobb éttermeit, szállásait és kulturális programjait. A 2024. március 8. és 17. között zajló esemény nem egy hagyományos értelemben vett, kitelepülős fesztivál. A szervezők célja, hogy az éttermek a saját környezetükben, “otthonukban” tudják megmutatni magukat. Ezúttal tehát a vendégek járhatják körbe és fedezhetik fel a tó környékének gasztronómiai kínálatát – írja a travelo.hu

A fesztivál 26 kiemelt balatoni étterem, gasztrohotel, valamint kulturális intézmények, borászatok és a Balaton Bike 365 összefogásával jön létre. Minden csatlakozó étterem különleges, csak ebben az időpontban elérhető menüvel és programmal készül, így minden esemény egyszeri és megismételhetetlen lesz.

A fesztivál egyik fontos célja, hogy az egyedi kóstoló menü mellett minden étterem kulturális programot is biztosítson.

A Taste Balaton a vendégeknek nemcsak esti, hanem széleskörű nappali elfoglaltságot is kínál: több mint 100 különleges program közül választhatnak a tó partjára érkezők. A vendégek a kiemelkedő gasztroélmények mellett részt vehetnek koncertvacsorán, könyv- és divatbemutatón, gasztrosétán, kiállításokon és workshopokon is.

A szervezők tudatosan választották a kora tavaszi időpontot, mert biztosak benne, hogy a Balaton ebben az időszakban legalább annyit tud nyújtani az ideérkező vendégeknek, mint nyáron.

A Taste Balaton együttműködő partnere a Balaton Bike 365, amely az esemény ideje alatt környezetbarát közlekedési alternatívát kínál a résztvevőknek. Szolgáltatója, a BalatonBikeTour több bringás átvételi ponttal és szervezett tematikus gasztrotúrákkal várja az aktív élményre vágyókat.

Az esemény honlapja a napokban élesedett, ahol  az érdeklődők részletesen megismerhetik a 26 szolgáltatót, a kiegészítő helyszíneket és tájékoztatást kaphatnak a programokra való jelentkezés részleteiről és a jegyvásárlásról is – olvasható a portálon.


Forrás: travelo.hu
Fotó: Taste Balaton / Facebook

Kapcsolódó

Ma indul a harmadik Holtszezon fesztivál Veszprémben

A nagyszabású rendezvény idén is nívós fellépőket és előadókat sorakoztat fel egy seregnyi helyszínen. - -
Elolvasom

Egy pálos kolostor feltárása kezdődött meg Balatonszemesen

A Balaton északi és déli partján egyaránt megtalálhatóak a pálos rend működésének nyomai. Ezúttal a balaton
Elolvasom

Ma estétől lezárják Balatonalmádi központját a Fidesz frakcióülése miatt

A kormánypárt tagjai ezúttal Balatonalmádiban gyűlnek össze a parlament tavaszi ülésszaka előtt. - - J
Elolvasom