Új kerékpárút épül Örvényes és Tihany között

A Hazai Építőgép Társulás Szolgáltató Zrt. építhet mintegy 11 kilométernyi kerékpárutat, közel 1,8 milliárd forintért. Az építés elnyeréséért nagy volt a tolongás.

A két kerékpárút építésére szóló nyílt tenderek eredményeit a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. Az első tender a Dunaalmás és részben Neszmély közigazgatási területet érintő Eurovelo 6 kerékpárút megépítése volt. Ennek a hossza 7,5 kilométer és 1 milliárd 220 millió forintért építheti meg a nyertes cég. A szerződést vele március 17-én kötötte meg a NIF.

Indult még ezen a tenderen a Swietelsky Magyarország Kft., az STR Mély- és Magasépítő Kft., a VértesAszfalt Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft., továbbá a Reaszfalt Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. is.

A másik közbeszerzés az Örvényes-Tihany közötti, 3,3 kilométere hosszú kerékpárút építésére szólt. Ezt 520 millió forintért vállalta a nyertes cég, akivel március 11-én kötött szerződést a NIF. Ezen a tenderen a Strabag Építő Kft., az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft., valamint a Colas Út Építőipari Zrt. indult még.

Forrás: napi.hu
Hirdetés

Kapcsolódó

Már nevezhetnek az Év Balatoni Háza címre

Már él a pályázási lehetőség az Év Balatoni Háza cím elnyerésére. A felhívásra, melyet a Balatoni Szövetség
Elolvasom

Hirdetés

Elúszott az utolsó menetrendi hajó is a Balatonon

A hétvégén ért véget a balatoni menetrendi hajózás 2021-es szezonja, naptári eseményekhez kapcsolódó progra
Elolvasom

Folytatódik az MTÜ strandfejlesztési programja

Folytatódik a Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy Strandfejlesztési programja, melynek során újabb 3,3 m
Elolvasom