Új térrel bővült a városi könyvtár Tapolcán

A fejlesztés részben önkormányzati, részben pályázati forrásokból valósult meg.

A városi múzeum iskolatörténeti emlékeket őrző osztályterméből kényelmes, új falépcsősoron közelíthető meg a Wass Albert Könyvtár és Múzeum frissen elkészült, közel 47 négyzetméteres hasznos alapterületű, jelenleg még bútorozatlan új tetőtéri terme, amely várhatóan a jövő év tavaszának elejétől már a Tapolca Géniuszai című állandó kiállításnak ad minőségi helyszínt. Dr. Décsey Sándor igazgató a részben pályázati forrásból, részben önkormányzati forrásokból megvalósult infrastrukturális beruházást október 17-én mutatta be a sajtó munkatársainak – írja a tapolcaimedia.hu.

A tetőtérbe vezető lépcsősor viszonylag hosszú, ugyanakkor esztétikus és kényelmesen járható. Ami fenn fogadja a látogatót, az egy egyszerűségében modern, ablaktalan, ugyanakkor a kiépített szellőző- és világításrendszerrel, a hófehér falakkal és a magas kopásállóságú laminált padlózattal együtt mégis világos és jó klímájú helyiség benyomását kelti. Dr. Décsey Sándor igazgató elmondta, miután a Cselle-Ház kft. és számos önkéntes segítségével raktárba szállították a padlástérben őrzött, több ezernyi múzeumi tárgyat, július 15-én elkezdhették a munkálatokat a legjobb árajánlatot felmutató Vektorbau Kft. munkatársai.

“A beruházás bontással indult, majd a terveknek megfelelően födémgerendákat váltottak ki a szakemberek biztonságos és tartós vasalt szerkezetekre. Folytatták aljzatbetonozással, szigeteléssel, gipszkartonozással, az elektromos hálózat, a szükséges gépészet kiépítésével” – árulta el az igazgató.

A kulturális intézmény még júliusban írta alá a szerződést a kivitelezővel. A dokumentumban foglaltak teljesültek, hiszen 2023. október 15-e volt a befejezés határideje.

A Wass Albert Könyvtár és Múzeum a Magyar Géniusz program kollégiumánál nyert el az elmúlt években mintegy 36 millió forintot, ennek az összegnek felét, illetve Tapolca város önkormányzata által biztosított további 30 millió forintot fordították most az infrastrukturális fejlesztésre. A beruházás a tervezett költségkereten belül maradt, ami annak is köszönhető, hogy a régi épületeknél jellemző nem várt műszaki probléma nem merült fel.


Forrás: tapolcaimedia.hu

Kapcsolódó

Szombaton egyaránt megdőlt a napi melegrekord és a napi csapadékrekord

Szombaton megdőlt az országos napi melegrekord és a napi csapadékrekord is - közölte a HungaroMet Zrt. a ho
Elolvasom

Nem hívták meg hamburgerre, ezért összeverte a veszprémi gyorsétterem vendégeit

Nem ez volt a férfi első ilyen jellegű bűncselekménye. - - Veszprém belvárosában, az egyik gyorséttere
Elolvasom

Ámokfutót kapcsoltak le Kaposváron

A kalamajka egy fizetetlen tankolással vette kezdetét. - - Egy férfi kisebb ámokfutást rendezett Kapos
Elolvasom