Új versenyhajót avattak a Balatonon

Új versenyhajót avattak a Balatonon

Új vitorláshajók gyártását kezdte meg a Code Yachts Kft., az első új típusú CODE 10-es versenyhajójukat szerdán avatták fel a Balatonon.

A fejlesztés érdekében a Széchényi Alapok Zrt. 280 millió forintot fektetett a versenyvitorlásokat gyártó és fejlesztő Code Yachts Kft.-be – mondta Jobbágy Dénes, a Széchenyi Alapok Zrt. elnök-vezérigazgatója szerdán Balatonfüreden, sajtótájékoztatón.

A befektetésből 140 millió forintot fordított a cég új székesfehérvári üzemének indítására, és további 140 millió forintot költ 9 darab CODE típusú versenyhajó gyártására, amelyek 2021 végére készülnek el – tette hozzá.

Kerényi Tamás, a Code Yachts Kft. ügyvezetője az MTI-nek elmondta, a hajónál alkalmazott technikai megoldások egyedülállóan gyors, könnyű és biztonságos vitorlást eredményeztek.

Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium államtitkára hangsúlyozta: ezek az új versenyhajók is hozzájárulnak majd ahhoz, hogy tovább fejlődjön a vitorlázás a Balatonon, amely az 1860-as években Balatonfüredről indult.
Kiemelte: a kormány a járványhelyzet okozta károk enyhítésére, a gazdaság védelme érdekében jelentős forrásokat tett elérhetővé a vállalkozásokat ért károk enyhítésére.
Mint mondta, a Code Yachts Kft. élt a lehetőséggel, képes volt arra, hogy bővítse az alkalmazotti létszámot és versenyképes terméket teremtsen.

Rákossy Balázs reményét fejezte ki, hogy nemcsak a turisztikai szezon, de a gazdaság is jól teljesít, és 2022-ben akár 4-5 százalékos növekedés is lehet.

Forrás: mti.hu
Fotó: MTI / Vasvári Tamás
Hirdetés

Kapcsolódó

Jelentős szállodafejlesztéssel készül Veszprém az Európa Kulturális Fővárosa programjaira

Csaknem egyharmadával bővülő, jó minőségű, új szállodaszoba várja Veszprémben az Európa Kulturális Fővárosá
Elolvasom

Hirdetés

Ki hitte volna? Jöhet az új lakópark a balatongyöröki golfpálya helyén

A panorámás golfpályát osztrák tulajdonosai, mint beépíthető telket árulják a világhálón, míg a helyiek a k
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Fácános vár, Fonyód

Fonyód mindenképpen a déli part egyik turisztikai gócpontjának tekinthető. A város mai, modern inkarnációja
Elolvasom