Újabb vízparti komplexum jöhet, ezúttal Balatonmáriafürdőn, a civilek tiltakoznak

Petíciót indítottak civilek Balatonmáriafürdőn egy partmenti szakaszra tervezett beruházás miatt. A helyiek arra kérik a polgármestert, hogy ne engedélyezze a Bárdos Lajos sétányt érintő komplexum építési munkálatait – olvasható az epiteszforum.hu-n.

A szövegben röviden összegzik a fő problémákat a projekttel kapcsolatban:

“A Bárdos-strand melletti feltöltött területre tervezett túlméretezett épületet abszolút nem odaillőnek, a környék eddigi harmóniáját megtörőnek, a régi nyaralók, az ottani állandó lakosok és a nyaranta a település többi, a vízparttól távolabb eső házaiból a strandra járó nyaralók számára bántónak tartjuk. A terület csak nagyon szűk utcákon keresztül közelíthető meg, melyek ilyen mértékben megnövekedő forgalmat nem tudnak kiszolgálni. A területhez tartozó szabad vízpart szélessége a szabadstrand kedveltsége miatti jelentős vendégforgalom miatt már jelenleg is szűkös. Az öböl vízfelülete és a lejáró további jelentős tömeget már nem tudna kiszolgálni. A nádasok – azok védettsége, víztisztító és egyéb rendkívül fontos ökológiai szerepe miatt – tovább nem irthatóak, így az öböl szélesítése és esetleg egy második lejáró kiépítése véleményünk szerint nem megoldható.”

Mint írják, a tópart beépítése nem folytatható, maximum egy [BETELT] táblának maradt csak hely.

Az értékesítési tervdokumentáció alapján a terveket az L stúdió építésziroda jegyzi, a beruházó pedig a győri székhelyű Balaton Coast Kft. A dokumentációban a látványtervek mellett helyszínrajzok, valamint a különböző lakástípusok és apartmanok alaprajzai is megtalálhatók – számolt be az Építész Fórum.


Forrás: epiteszforum.hu

Kapcsolódó

Keszthely: nem Manninger Jenő lehet az egyetlen polgármesterjelölt

Mégsem Manninger Jenő lehet az egyedüli polgármesterjelölt a keszthelyi időközi választáson június 26-án. -
Elolvasom

Nemzetközi programmal jön az idei Bondoró Fesztivál Kapolcson

Nemzetközi line-uppal jelentkezik a kapolcsi illetőségű Bondoró Fesztivál. Az idén negyedik alkalommal megr
Elolvasom

Újra BORTRIATLON Badacsonyban

A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület szervezésében és a borvidék borászainak aktív közreműködésével, a pa
Elolvasom