Utazás gyerekkel Magyarországon

Utazás gyerekkel Magyarországon

Igazán szép dolog családdal és főleg gyerekekkel utazni, de azért jó néhány problémaforrást is rejteget magában, hiszen egy igazi gyermekbarát szálláshelynek számos kritériumnak kell megfelelnie annak érdekében, hogy a családok kényelmesen és biztonságosan tudjanak pihenni és tartalmasan időt tölteni.

Az olyan szállodai infrastruktúrák, mint a Hotel Karos Spa Zalakaros gyermekvilága kifejezetten gyermekek fogadására készültek, viszont egyéb szálláshelyeken is sok feltételnek kell teljesülnie ahhoz, hogy a családi pihenés felhőtlenre sikeredhessen.

Első a biztonság

A szálláshelynek elsősorban biztonságos környezetet kell teremtenie a gyermekek számára, ami számos területet érinthet.

Léteznek példának okáért érintésvédelmi szempontok az elektromos hálózatokkal kapcsolatban, amelyek érintik a berendezési tárgyak kialakítását, elhelyezését, rögzítését, a nyílászárókat, és pláne a wellness-részleg kiépítését.

Szolgáltatások, tevékenységek

A szobák kialakításánál gondolni kell az egész család kényelmére, tágas szobákra van szükség a több generáció közös pihenését támogató elosztással.

Szükség van megfelelő kiegészítő elemekre is, úgy mint etetőszékek és játékok, a hotel designjában is helyet kaphatnak a gyermekek számára is örömet jelentő vizuális elemek.

Az csak az alap, hogy a kisebbeknek az adott szálláshely biztonságos környezetet kínál, de a szolgáltatások széles körének is gondolnia kell a gyermekek igényeire. A szolgáltatásoknak szórakoztató és közben építő tevékenységeket kell kínálni a legkisebbek számára, megfelelő játszótereket, illetve programokat, foglalkozásokat szakértő vezetéssel, felügyelettel.

A szálloda elhelyezkedése is fontos gyermekbarát szempont lehet, hiszen nem mindegy mennyi idő alatt, milyen módon lehet eljutni a kicsik számára is érdekes látnivalókig, állatkertbe, vidámparkhoz, strandra, sportolási, kirándulási lehetőségekhez.

Az éttermekben is tekintettel kell lenni a gyermekek igényeire, ideértve a gyerekmenüt és persze a játszósarok kialakítását, hogy amikor a lurkóknak elmegy a kedve az üldögéléstől, legyen mivel elfoglalniuk magukat, ne a szülők idegein való táncolás legyen az egyetlen opció.

A szülők szempontjai

Az rendben van, hogy a családi nyaralásnál először a gyerekekre gondolunk, de a cél mégiscsak az lenne, hogy a szülők is jól érezhessék magukat, tehát miközben a gyermek biztos környezetben, hozzáértő felügyelet mellett szórakozik, megfelelő infrastruktúra és szolgáltatások álljanak rendelkezésre a felnőttek kikapcsolódásához is, illetve a család által közösen töltött időhöz is minden adott kell, hogy legyen.

Szintén a szülőket érintő szempont a megfizethetőség, a gyermek- illetve családbarát szálláshelyektől elvárható, hogy szolgáltatásaikat megfizethető áron kínálják, hiszen a több személy nagyobb költséget is jelent, amely mellett minden kedvezmény, illetve ajándék kellemes ösztönzőt jelent.

Kapcsolódó

A Művészetek Völgye minden eddiginél színesebb és több programmal várja a fesztiválozókat

A Művészetek Völgye Fesztivál idén több programmal várja a fesztiválozókat, mint valaha, akik közel 3000 le
Elolvasom

Tökéletes legénybúcsú programok, amiknek minden vőlegény örülne

A legénybúcsú a legtöbb vőlegény életében kiemelkedő esemény, amelynek célja, hogy méltó búcsút vegyen a sz
Elolvasom

5 ötlet, ha idén nyáron te is leköltöznél a Balatonhoz, de alacsony a büdzséd

A balatoni nyaralás számtalan izgalmas és felejthetetlen élményt tartogathat, ezért sokan több hét vagy hón
Elolvasom