Várpalotán forgatott film is elérhető a Netflixen

Várpalotán forgatott film is elérhető a Netflixen

A többek között Várpalotán és Inotán is forgatott film már a legnépszerűbb streaming platformon is megtekinthető.

A várpalotai Tési domb is otthont adott annak a magyar filmnek, ami a 2024-es hazai társadalom számára fontos figyelmeztetéseket tartogat. A 2015-ben forgatott Veszettek sok mindenről beszél, amiről nekünk is gyakrabban kéne – írja a veszpremkukac.hu.

A Veszettek egy testvérpár mindennapjait mutatja be. A két fiú, Joci (Klem Viktor) és Máté (ifj. Vidnyánszky Attila) hányatatott gyerekkorral és rossz anyagi körülményekkel küzd. A szüleik hiányában próbálnak úgy megélni, ahogyan tudnak. Az idősebb Joci lopással keresi a kenyerüket, Máté pedig az iskola és az edzés mellett dolgozni jár.

Egy pusztuló magyar kisvárosban játszódik a film. Egy ilyen környezetből kitörni, megfelelő szülői háttér nélkül, szinte lehetetlen. Máté, a szorgalmas sportoló futóversenyekben látja a reményt, de ahogyan a filmben ki is mondják, „túl sok a ha” ebben a tervben ahhoz, hogy igazán hinni lehessen benne. A 62 százalékos munkanélküliség mellett Máté sem vállalhat több műszakot, ezért az anyagi előrelépés ilyenformán lehetetlenné válik.

Ebbe a kilátástalan helyzetbe csöppen bele Ács János (Fenyő Iván), a rendőrfőkapitány. Az a feladata, hogy rendet teremtsen a romlásnak indult városban, ahol a bűnözési ráta az egekben, a biztonság pedig csak mesékből ismert fogalom. Ács a testvérpárban és a fiúk baráti körében látja meg az esélyt arra, hogy megteremtse azt a helyet, amire „mindig is vágyott.”

A nézőben lángra kap a remény. Valaki végre a szárnyai alá veszi ezeket az elveszett fiatalokat és polgárt farag belőlük, értelmet ad a mindennapjaiknak, és jövőképet biztosít a számukra. Apa helyett apa. De a pozitív fordulatokat hamar felváltja valami nyomasztó és szélsőséges. Ami pedig igazán nyomasztó, hogy ennek a radikalizálódásnak több mozzanatát a magyar néző nagyon is jól ismeri – olvasható a portál bemutató cikkében


.

Forrás: veszpremkukac.hu
Fotó: port.hu

Kapcsolódó

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Csonkatorony, Csopak

Csopak települése már önmagában is ikonikus az északi parton járatos ember számára, de a falu gyakorlatilag
Elolvasom

Mutatjuk hol parkolhatsz ingyen Siófokon a szezon alatt is

A régi halászati telek területe idén nyáron is ingyenesen vehető igénybe. - - A város ingyenes parkol
Elolvasom

A nyárnál csak a Plázs programjai forróbbak

Végre itt a kánikula, a forróság elől pedig a legjobb, ha vízpartra menekül az ember. Ami pedig még jobb, h
Elolvasom