Végre jönnek a nyári diákmunkák a Balatonon!

Végre jönnek a nyári diákmunkák a Balatonon!

Tavaly a COVID padlóra vitte a balatoni szezont, és még idén is csökkentett üzemmód várható, de a könnyítésekkel végre kinyit a magyar tenger és megindulnak a nyári diákmunkák is a Balatonon. De mit várhatsz és mire figyelj?

A Balaton mindig is a diákmunkák kincsestára volt. Mindent megad, ami egy szuper nyári diákmunkához kell: normális fizetés, haverok, egy kis bulizás és strand minden mennyiségben.

Négy fő terület van, ahol szinte bármikor találsz olyan melót, ami nyári diákmunkában is elérhető:

Vendéglátás

A turisták miatt megnövekedett éttermi forgalmat előszeretettel szolgálják ki nyári diákmunka keretében a tulajdonosok, ezért sok pincért, mosogatót és pizzasütőt keresnek ilyenkor.

Kereskedelem

Talán a legtipikusabb, ami a balatoni kereskedelemről eszünkbe jut a turistáknak kitelepülő utcai árusok, de jó, ha tudod, hogy a nyári szezonban hirtelen megugró kisbolti forgalmat is szezonális jelleggel szolgálják ki, így számtalan bolti nyári diákmunka is van árufeltöltéstől kasszásig. Nem kell az utcán állnod.

Szálláshelyek

A parton számtalan hotel és panzió van függetlenül attól, hogy a déli vagy az északi parton keresgélsz. Ezeknél mindig elérhető a vendégek fogadásához és a szobák tisztán tartásához kapcsolódó munka. Lehetsz recepciós, takarítónő vagy szobaasszony.

Szórakoztatás

Talán az egyik legkönnyebb és legszórakoztatóbb munkakör az animátorkodás. Már nálunk is lehet sok olyan nyári diákmunkát találni, ahol gyerekek és felnőttek szórakoztatása a feladat. Lehet ez játszóház vagy aerobik óra, számtalan lehetőség vár. Emellett bébiszitter állások is szép számmal vannak a hotelekben.

Mi segít sokat?

Ahhoz, hogy sikeresen juss nyári diákmunkához a Balatonnál elengedhetetlen a nyelvtudás. Hiába állt le a vírus miatt a nemzetközi turistaforgalom, a nyelvtudás már alap. Emellett jó, ha legalább alapfokú számítógépes ismerettel rendelkezel bizonyos állásoknál. Recepciós már nem lehetsz nélküle.

Mire figyelj?

Hiába diákmunka, ugyanazok a törvényi szabályozások vonatkoznak rád, mint a főállásban foglalkoztatottakra. Nem kaphatsz kevesebbet, mint a mindenkori minimálbér, ami iskolai végzettség nélkül 2021. januártól 963 Ft, középiskolai végzettséggel pedig 1259 Ft.

A másik fontos, hogy legyen szerződésed és azt tartasd is be. Csak azt a feladatot végeztethetik el veled, amire szerződtél, úgy és akkor, ahogy a szerződésben áll.

Hirdetés

Kapcsolódó

Ötezren költöztek a Balaton mellé

Szembeötlően gyorsult fel 2020-ban a legnagyobb magyar városok populációjának csökkenése, ugyanekkor viszon
Elolvasom

Hirdetés

Az ország legvirágosabb kis faluja a déli parton tündököl

Buzsák, a déli part pincesorral is rendelkező kis ékköve olyan csinosításon esett át az utóbbi évek során,
Elolvasom

Mikor lesz vége? Újabb giga-lakóparkot terveznek Zamárdiba, a helyiek petíciót indítottak

A komplexum látványtervei a partneri véleményezésre szánt tervezetben tűntek fel először, ám a tervek meg
Elolvasom