Viharos szél okozott károkat Keszthelyen

Ágakat szakított le és fákat csavart ki a földből a keddi 65-75 km/h-s szél Keszthelyen. A tűzoltókat aznap négyszer is riasztották – tájékoztatta a tvkeszthely.hu-t a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Egy hatalmas faág zárta el az utat a gyalogosok elől a Kossuth utcában. Mintegy 10 méteres magasságból tört le a viharos szél miatt. A fő ága a mellette lévő fára esett, mely továbbra is veszélyforrást jelentett. A keszthelyi tűzoltók reggel 9-kor kapták a riasztást. Kiérkezésüket követően azonnal megkezdték a terület körbeszalagozását, valamint a forgalomtól is elzárták a területet az útjelző bójákkal. Nem sokkal ezután a sérült gesztenyefát gépezetes tolólétra és motorfűrész alkalmazásával távolították el.

A gesztenyefánál sokat kellett dolgozniuk a lánglovagoknak, hogy minél gyorsabban elhárítsák a veszélyt. A vágási munkálatokkal negyed 12 környékén végeztek a szakemberek. De nem csak ezen az egy helyszínen kellett helyt állniuk a tűzoltóknak. Keszthelyen és a megyén belül is számtalan más területen kellett kárelhárítási munkálatokat végezniük.

„A keddi napon főleg Keszthelyen adott munkát az erős szél a tűzoltóknak. A kora reggeli órákban teljes szélességében elfoglalta az úttestet egy kidőlt fa a Vörösmarty utcában. A délelőtt folyamán további három helyszínre kellett vonulniuk. Először egy fa dőlt vezetékekre az Ady Endre utcában. Aztán nem sokkal később a Skála közben egy épület oromszegélyét bontotta meg az erős szél. És nem csak a keszthelyieknek adott munkát az erős szél, ugyanis Muraszemenye külterületén ugyancsak emiatt fa dőlt az úttestre. Itt a forgalmi akadályt a letenyei hivatásos tűzoltók szüntették meg.” – mondta el Kósi Zsolt szóvivő.

Kapcsolódó

Elhunyt a Balatonon is járt híres ibizai dj

Elhunyt vastagbélrák következtében a híres ibizai lemezlovas, José Padilla. A 64 éves zenész halálhírét a F
Elolvasom

Ötven éves az egykori Balatonfelvidéki Erdő- és Fafeldolgozó Gazdaság

A Bakonyerdő Zrt. fennállásának ötvenedik évfordulóját ünnepelték szerdán a Veszprém megyei Huszárokelőpusz
Elolvasom

Átadták az M76-os autóút első szakaszát

A Zalaegerszeget az M7-es autópályával összekötő első, közel 6 kilométeres szakasz elkészültével közelebb k
Elolvasom