A Balaton InterCity vonatokban, immár ötödik éve közlekedtet a MÁV-START étkezőkocsikat a nyári turisztikai időszakban. Az évek során egyre kedveltebbé váltak a felszolgált ételek, frissítő italok, és az a feledhetetlen hangulat, amelyet a nyaralásra induló baráti társaságok, családok számára biztosít az étkezőkocsiban elköltött ebéd, vacsora vagy néhány pohár frissítő ital. Idén már május 25-től – egészen a szezon végéig – napi 8 pár Balaton IC-n vehetik igénybe a fedélzeti szolgáltatást az utasok Budapest és Keszthely között.
Az északi parton a főszezoni menetrend ideje alatt lesz majd elérhető a bisztrószolgáltatás a Kék Hullám InterCity vonatokban.
A balatoni elő- és utószezoni, illetve nyári forgalomra minden évben több vonattal, ezáltal gyakoribb közlekedéssel, továbbá minőségibb szolgáltatásokkal készülnek a MÁV munkatársai, ez idén sem lesz másképp. A déli parton, Budapest és Keszthely között – egész évben – közlekedő Balaton InterCity vonatokban 1. osztályú kocsi teszi kényelmesebbé az utazást, ezenkívül az Utasellátó már május 25-től napi 8 pár Balaton InterCity-n biztosítja a fedélzeti ellátást az étkezőkocsikban. Ezek a kocsik az elmúlt években nagyobb felújításon estek át, a színvonalasabb szolgáltatás érdekében az utastér és a konyha is megújult.
A már 75 éves múltra visszatekintő Utasellátó stratégiai célja az utasok elvárásaihoz alkalmazkodó, modern és színvonalas fedélzeti és állomási vendéglátás megvalósítása, ezzel a vasúti utazás minőségének és versenyképességének növelése. Több mint négyszáz munkavállaló dolgozik a vasúti vendéglátás tervezésén, szervezésén és napi szintű megvalósításán naponta több mint száz vonatban, köztük mától a szezon ideje alatt a Balaton InterCitykben is.
Az Utasellátó idén is igyekezett frissíteni a kínálatán és újabb ételeket vett fel a balatoni étlapra. A streetfood jellegű irányzatot követve újdonságként megjelenik a kínálatban a nachos tál, a sajttal töltött jalapeño és a gyros tál. A sokak által kedvelt hideg és zamatos gyümölcslevesek vonalát követve idén őszibarackkrémlevessel várják az utasokat az étkezőkocsi fedélzetén. A főételek között pedig megjelent a paradicsomos húsgombóc főtt burgonyával, valamint a zöldborsófőzelék, amely kérhető tükörtojással vagy zöldségpogácsával. Az igazi nyári hangulatot megteremtve egy új, szezonális hamburgerrel is készült az Utasellátó csapata, amelynek frissítő és ízes összeállítása garantálja az élvezetes étkezést. Az étkezőkocsikban a készpénz és bankkártya mellett SZÉP-kártyával is lehet fizetni a vendégeknek.
Az északi parton a főváros és Tapolca közötti Kék Hullám vonatokban a prémium 1+ osztályú bisztrószolgáltatás részeként az Utasellátó kínálata elérhető lesz a főszezonban, azaz június 22-től szeptember 1-jéig.