Visszatértek a büfékocsik a Balaton InterCitykbe

Visszatértek a büfékocsik a Balaton InterCitykbe

A déli parton közlekedő IC-ken már elérhető a szolgáltatás, az északi part vonalán viszont csak június 22-től lehet majd falatozni.

A Balaton InterCity vonatokban, immár ötödik éve közlekedtet a MÁV-START étkezőkocsikat a nyári turisztikai időszakban. Az évek során egyre kedveltebbé váltak a felszolgált ételek, frissítő italok, és az a feledhetetlen hangulat, amelyet a nyaralásra induló baráti társaságok, családok számára biztosít az étkezőkocsiban elköltött ebéd, vacsora vagy néhány pohár frissítő ital. Idén már május 25-től – egészen a szezon végéig – napi 8 pár Balaton IC-n vehetik igénybe a fedélzeti szolgáltatást az utasok Budapest és Keszthely között.

Az északi parton a főszezoni menetrend ideje alatt lesz majd elérhető a bisztrószolgáltatás a Kék Hullám InterCity vonatokban.

A balatoni elő- és utószezoni, illetve nyári forgalomra minden évben több vonattal, ezáltal gyakoribb közlekedéssel, továbbá minőségibb szolgáltatásokkal készülnek a MÁV munkatársai, ez idén sem lesz másképp. A déli parton, Budapest és Keszthely között – egész évben – közlekedő Balaton InterCity vonatokban 1. osztályú kocsi teszi kényelmesebbé az utazást, ezenkívül az Utasellátó már május 25-től napi 8 pár Balaton InterCity-n biztosítja a fedélzeti ellátást az étkezőkocsikban. Ezek a kocsik az elmúlt években nagyobb felújításon estek át, a színvonalasabb szolgáltatás érdekében az utastér és a konyha is megújult.

A már 75 éves múltra visszatekintő Utasellátó stratégiai célja az utasok elvárásaihoz alkalmazkodó, modern és színvonalas fedélzeti és állomási vendéglátás megvalósítása, ezzel a vasúti utazás minőségének és versenyképességének növelése. Több mint négyszáz munkavállaló dolgozik a vasúti vendéglátás tervezésén, szervezésén és napi szintű megvalósításán naponta több mint száz vonatban, köztük mától a szezon ideje alatt a Balaton InterCitykben is.

Az Utasellátó idén is igyekezett frissíteni a kínálatán és újabb ételeket vett fel a balatoni étlapra. A streetfood jellegű irányzatot követve újdonságként megjelenik a kínálatban a nachos tál, a sajttal töltött jalapeño és a gyros tál. A sokak által kedvelt hideg és zamatos gyümölcslevesek vonalát követve idén őszibarackkrémlevessel várják az utasokat az étkezőkocsi fedélzetén. A főételek között pedig megjelent a paradicsomos húsgombóc főtt burgonyával, valamint a zöldborsófőzelék, amely kérhető tükörtojással vagy zöldségpogácsával. Az igazi nyári hangulatot megteremtve egy új, szezonális hamburgerrel is készült az Utasellátó csapata, amelynek frissítő és ízes összeállítása garantálja az élvezetes étkezést.  Az étkezőkocsikban a készpénz és bankkártya mellett SZÉP-kártyával is lehet fizetni a vendégeknek.

Az északi parton a főváros és Tapolca közötti Kék Hullám vonatokban a prémium 1+ osztályú bisztrószolgáltatás részeként az Utasellátó kínálata elérhető lesz a főszezonban, azaz június 22-től szeptember 1-jéig.


Forrás: mavcsoport.hu
Fotó: MÁV Zrt.

Kapcsolódó

Augusztusban hömbölög az első Telek fesztivál Veszprém határában

Nagy fába vágta a fejszéjét a veszprémi Terem bár csapata és (szub)kulturális holdudvara. Augusztus 8 és 11
Elolvasom

A Balaton kapuja: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel

Megnyitotta kapuit a saját kikötővel, partszakasszal és stranddal megálmodott Kenese Bay Garden Resort &
Elolvasom

Lakatos Márk idén is Fashion Show-val készül a Soundra

A divattervező ismét divatshowkkal készül a Heineken Balaton Soundra, de idén, a kifutón felvonuló márkákk
Elolvasom