We Love Sailing – ahogy mi szeretjük a vitorlázást!

We Love Sailing – ahogy mi szeretjük a vitorlázást!

Szeretnénk bemutatni Nektek újonnan induló vitorlás rovatunk csapatát, a We Love Sailing-et, akik különleges fiatalos lendülettel és lelkesedéssel dolgoznak azon egész évben a Balatonon, hogy a vitorlázást egy kicsit más nézőpontból mutassák meg nekünk, és életünk fontos pillanatait még különlegesebbé tehessék a számunkra. Az élmény- és sétavitorlázás egy új perspektíváján túl, Gábor és Miki igazi versenyzői múlttal és fiatal koruk ellenére évtizedes hajós tapasztalattal rendelkeznek, Fruzsi személye pedig a legjobb példa rá, hogyan lesz szerelmünk a vitorlázás az élményeken keresztül.

Videónkban és interjúnkban őket és az ő vitorlás történetüket ismerhetitek meg kicsit jobban, de az elkövetkező hetek során majd segítségetekre lesznek követni a legérdekesebb vitorlás eseményeket, illetve betekintést engednek nyerni saját vitorlás hétköznapjaikba is.

  
 

Balaton.hu: Mi a Ti történetetek, hogyan találkoztatok így hárman? Meséljetek kicsit a kapcsolódási pontokról köztetek?

We Love Sailing: Gábor és Miki gyerekkoruk óta vitorláznak. Korábban aktívan versenyeztek együtt, majd úgy döntöttek, hogy a vitorlázás élményét szeretnék másoknak is megmutatni. Több mint 20 éve hajóznak, közel 80 versenyen vettek részt és összeszámolni is nehéz, hogy hány órát töltöttek már vízen. ? A csapathoz Fruzsi később csatlakozott, tősgyökeres balatoniként szintén gyerekként ismerkedett meg a vitorlázás szépségeivel. A We Love Sailing mindennapjait marketing és kommunikációs oldalról segíti.

B: Kinek a fejéből pattant ki a vitorlás vállalkozás ötlete és egyáltalán mi a We Love Sailing? Miben vagytok mások? 

WLS: Gábor és Miki is dolgozott korábban hajóskapitányként Balatonfüreden. Az ott szerzett tapasztalataik után végül megfogalmazódott bennük, hogy szeretnének egy olyan közös vitorlás vállalkozást, amely többet ad a vendégeknek szimpla hajózásnál. A kezdeti ötletelések a közös baráti összejöveteleken zajlottak, majd az első szezon kezdete előtt megvásárolták zászlóshajójukat, a Habanero-t. Ekkor kezdődött igazán a We Love Sailing története.

 

 

B: Kinek mi a szerepe, feladata a csapatban? Ki mivel foglalkozik jellemzően? 

WLS: A csapat nem csupán munkatársakból, hanem igaz barátokból áll. Miki az egész szezon ideje alatt a hajóban él, így ő az, akivel a vendégek leggyakrabban találkoznak. Gábor a több hajós vitorlásrendezvények során csatlakozik kapitányként, emellett aktívan részt vesz a We Love Sailing népszerűsítésében. Fruzsi a vitorlásrendezvények lebonyolításában, illetve a közösségi oldalak kezelésében segíti a csapatot.

B: Kik az elsődleges célközönségetek, akik leggyakrabban keresnek Titeket? Vannak rendezvények is a hajón vagy inkább sétavitorlázás a vendégek kérése? 

WLS: A We Love Sailing igyekszik mindenkit megszólítani, aki kicsit is érdeklődik a vitorlázás iránt. Sokan a balatonfüredi főmólón sétálva megpillantják a Habanero-t és rögtön kedvük támad egy néhány órás sétavitorlázáshoz. A vendégek ugyanakkor számtalan program közül választhatnak, amelyeket természetesen személyre szabott igényeknek megfelelően teljesít a csapat, legyen szó több hajós céges csapatépítésről, romantikus naplemente túráról, vagy akár egy egész napos borkóstolóval egybekötött hajózásról.

B: Vannak visszatérő vendégeitek? Milyen visszajelzéseket kaptatok eddig?

WLS: Nagy öröm, amikor a vendégek időről időre visszatérnek a Habanero fedélzetére. Az egyik közkedvelt mondása a csapatnak az, hogy aki egyszer belekóstol a vitorlázás élményébe, az függővé válik. Így alakul az is, hogy aki kezdetben csak 2 órás sétavitorlázásra jön el a We Love Sailinghez, később visszatér születésnapot ünnepelni, kipróbálja a naplemente túrát és esetleg a Balaton közepéről nézi az augusztus 20-i tűzijátékot is.

B: Jellemzően mennyi időt vagytok vízen egy hétvégén és milyen hosszú egy átlagos út?

WLS: A nyári hétvégeken általában délelőtt 10-től egészen naplementéig vitorlázunk. Előfordul, hogy a vendégek éjszakai csillagnézős vitorlázást szeretnének, természetesen ez is megoldható. Átlagosan 3-4 órás sétavitorlázásokat kérnek a vendégek.

B: És mi a helyzet a versenyekkel? Előfordul, hogy felszabadítjátok a hétvégéteket rá és elindultok valamelyiken?

WLS: A csapatban több kapitány is van, így sok esetben egyikük viszi a túrákat, míg a többiek akár 3-4 napos versenyen vesznek részt. Az adrenalin és a versenyszituáció teljesen más élmény és nagyszerű csapatépítő is egyben.

 B: Meddig tart Nektek a szezon? Mit csináltok azon kívül? 

WLS: Eddigi tapasztalataink alapján még október közepén és végén is van néhány lelkes vendég, aki az őszi vitorlázás élményét szeretné kipróbálni. A Habanero legkésőbb november 31-én kerül a partra, ahol a téli felújítási munkálatokat végezzük.

B: Pár szót ejtsünk a jövőbeli terveitekről is…akár az idei szezonban, akár 1-2 év távlatában?

WLS: Mindenképpen szeretnénk tovább fejlődni és növekedni. A flotta bővítése a rövid távú célok között szerepel, emellett nagy erőkkel dolgozunk We Love Sailing márkaépítésén is.

B: Van valamilyen kedvenc történetetek, érdekes szokásotok a megalakulás óta, amit szívesen elmesélnétek?

WLS: A szezon első és utolsó vitorlázása mindig hatalmas élmény. Ilyenkor a csapat teljes létszámmal együtt hajózik, sokszor a barátokkal kiegészülve. We Love Sailing hagyomány – amit Gábor honosított meg -, hogy az első vitorlázáskor mindenki megfogalmazza, mire számít/mit szeretne/mik a céljai a szezonra, majd az utolsó vitorlabontás alkalmával ezeket összegzi a csapat.

 

 

Kövessetek ezentúl minket és a We Love Sailing-et hétről hétre újabb hajós élményekért és beszámolókért, ha szeretitek a vitorlázást azért, ha még nem vagytok igazi rajongók, de szívesen megtudnátok többet róla, akkor pedig azért.

 

Ha pedig kisebb vagy nagyobb társasággal élőben szeretnétek megtapasztalni egy igazi felejthetetlen balatoni vitorlázást, akkor keressétek a srácokat bizalommal, itt minden elérhetőséget megtaláltok hozzájuk.

Hirdetés

Kapcsolódó

Jótékonysági futammal, stand-up előadással és U2 dalokkal zár a BAHART Regatta!

Holnap utolsó futamához érkezik a BAHART Regatta idei versenysorozata. A Balaton legrégebbi túrabajnokságá
Elolvasom

Hirdetés

Berecz Zsombor továbbra is a 2. helyen áll Tokióban

Két futamot rendeztek a Finn hajóosztályban eddig az ötkarikás játékokon, ahol Berecz Zsombor továbbra is a
Elolvasom

Kékszalag – A tavalyi győztes RSM nyerte az 53. tókerülő versenyt

A tavaly is győztes, Vándor Róbert kormányozta RSM haladt át elsőként az 53. Kékszalag Raiffeisen
Elolvasom