15 éves fegyházbüntetés várhat a balatonszemesi apagyilkosra

15 éves fegyházbüntetés várhat a balatonszemesi apagyilkosra

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés okán emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség egy 41 éves balatonszemesi férfival szemben, aki az apjának oltotta ki az életét.

A főügyészség tájékoztatása szerint a mentális zavarokkal és alkoholproblémával küzdő férfi már régebb óta volt rossz viszonyban a vele egy háztartásban élő idős apjával. A családfő szintén nem vetette meg a szeszes italt, fia és közte korábban is történtek tettlegességig fajuló veszekedések – olvasható a 24.hu-n.

Az egyik januári nap a 41 éves férfi alkalmi munkát végzett, ahol alkoholt is fogyasztott, majd munka után az italozást balatonszemesi otthonában folytatta. Az ittas férfi az esti órákban szóváltásba keveredett az ugyancsak ittas apjával, aki a vita hevében ököllel szájon ütötte.

A férfi ekkor a közeli ágyra lökte az apját, azonban ő újra fiának támadt. Az idősebb férfi magához vett egy kalapácsot, mellyel nagy erővel ráütött a fia jobb kézfejére. A felbőszült vádlott ezt követően kivette apja kezéből a kalapácsot és azzal, valamint más eszközökkel többször, nagy erővel megütötte apja fejét, végül nyakán is mély vágási sebeket ejtett.

A férfi az ölés után telefonon értesítette testvérét a történtekről, majd a testvér által kihívott rendőröket a helyszínen várta. Értesüléseink szerint a férfi beismerte a bűnösségét a nyomozati szakban. Az ügyészség 15 év fegyházbüntetést és 10 év közügyektől eltiltást kért a letartóztatásban lévő férfire.Forrás: 24.hu
Fotó: police.hu

Kapcsolódó

Siófokon is elindul az e-rollermegosztó szolgáltatás

Egy második magyar városban, Budapest után Siófokon is elindítja közösségi rollermegosztó szolgáltatását sz
Elolvasom

Megkezdődött a Magyar Tavak Fesztiválja

Gálakoncerttel kezdődött meg a Magyar Tavak Fesztiválja péntek este Kápolnásnyéken a Csajághy Laura Szabadt
Elolvasom

Környezettudatosságban Veszprém európai viszonylatban is az élvonalban van

Sikerült megvalósítani azt az uniós célkitűzést Veszprémben, amely a város minden lakosára 25 négyzetméter
Elolvasom