2021-től klímasemleges a SIÓ-Eckes

Az Eckes-Granini Csoport és leányvállalatai (Magyarországon a SIÓ-Eckes) 2021-től egész Európában klímasemlegesek lettek, mivel teljes mértékben ellensúlyozzák károsanyag-kibocsátásukat. A hitelesített kompenzáció érdekében a teljes cégcsoport csatlakozott a brazíliai Portelben folyó nemzetközi klímavédelmi programhoz, amellyel évente a becslések szerint 17.872 hektár trópusi esőerdő megóvását támogatja az Amazonas-medencében.

A vállalatcsoport működésének alappillére a gyümölcs és a természet, amelyben terem. Éppen ezért a cég évek óta dolgozik azon, hogy a gyümölcslégyártási tevékenysége környezeti teljesítményét javítsa. Komplex, 6 pillérre épülő fenntarthatósági stratégiájával a teljes működést lefedi, konkrét, mérhető lépéseket téve a környezetvédelem érdekében. A stratégia „Klímavédelem” pillérje keretében 2021. januártól fontos mérföldkövet ért el a vállalatcsoport.

Az Eckes-Granini és a ClimatePartner – nemzetközi klímavédelmi szolgáltató vállalat – együttműködése révén felmérték a vállalat teljes szén-dioxid kibocsátását, majd annak kompenzálásán keresztül tudott megvalósulni a klímasemlegesség. Ennek hitelesítéséhez a kompenzálás során egy fejlődő országban zajló klímavédelmi projekthez szükséges csatlakozni: az Eckes-Granini Csoport a brazíliai Portelben folyó erdővédelmi programot támogatja, amely évente összesen mintegy 151.000 hektárnyi területet véd meg a kiirtástól az Amazonas esőerdőben, a Föld tüdejében.

A nemzetközileg elismert klímavédelmi program részeként olyan, alternatív megélhetést biztosító brazíliai oktatási kezdeményezéseket is támogatnak, amelyek segítségével esőerdőőröket képeznek, és figyelmet fordítanak a helyi lakosság edukációjára is. A Brazíliában folyó klímavédelmi kezdeményezés azért fontos, mert a hatalmas kiterjedésű trópusi esőerdők oxigént termelnek és hatékonyan megkötik a levegőben szálló port is, amivel számottevően csökkentik a légkör szén-dioxid szintjét. A jelenleg fennálló problémát jól szemlélteti, hogy 2019 augusztusa és 2020 júliusa között összesen 11.088 négyzetkilométernyi növényzet semmisült meg, ez 9,5 százalékkal több, mint az előző 12 hónapban. Amazóniában 2008 óta, azaz 12 éve, nem pusztult el ekkora területű esőerdő.
Kapcsolódó

Februárban rekordot döntött az ingatlanpiac

14 569 tranzakció zajlott le a magyar lakáspiacon csak februárban. Ez a legtöbb adás-vételt jelenti egy hó
Elolvasom

Javult a levegő minősége

Csökkent a légszennyezettség az elmúlt napokban. A levegőhigiénés index négy csoportra osztja fel a telepü
Elolvasom

Véget vetett az illegális hulladéklerakónak a keszthelyi önkormányzat

Több száz köbméter szemét gyűlt össze a keszthelyi Zsidi útról Gyenesdiás felé vezető földút mellett. Szere
Elolvasom