30-40 éves platánsort vágnak ki Csopakon

A vasút villamosítása miatt és a helyi lakosok nagy bánatára kivágásra kerül egy 3-4 évtizeddel ezelőtt ültetett fasor Csopakon. A síneket szegélyező 30-33 egyedből álló allét többségében platánfák alkotják, melyeket a héten, csütörtökön és pénteken vágnak ki.

A vasút villamosításához szükséges, oszlopokra szerelt vezetékek melletti biztonsági sávon belülre került a fasor, ezért kívánják azt kivágni – a helyiek tudomása szerint, akik sérelmezték, hogy az ügyről csak a múlt héten értesültek, holott lett volna más megoldás. Több helyen a vasút másik oldalán fut az új vezeték, ami ezen a szakaszon is megmenthette volna a fasort – állítják. Úgy látják, sem a MÁV tervezői, sem a vasúttársasággal korábban egyeztető helyi önkormányzat nem járt elég körültekintően, azért kell vesznie az értékes, egészséges fasornak.

“Most már késő minden tiltakozáshoz, hiszen a vezetéktartó oszlopokat felállították, és hamarosan beindul a villamosított vasút a Balaton északi részén is, amit egyébként mindenki nagyon vár” – fogalmazott az egyikük.

Megpróbáltuk a polgármestert is elérni, egyelőre sikertelenül.
Forrás: hirbalaton.hu
Hirdetés

Kapcsolódó

Átadták a Balaton legnagyobb szabadtéri vízicsúszdáját Balatonfenyvesen

Több mint százmillió forintból megújult Balatonfenyves központi szabadstrandján egy 33 éve épült, 18 é
Elolvasom

Szombattól hőségriasztás lép életbe

A következő napokban várható tartós hőség miatt szombattól hőségriasztást adott ki Müller Ce
Elolvasom

Több kilométeres a torlódás az M0-son és az M7-esen is

Több kilométeres torlódás alakult ki péntek délutánra az M0-s autóúton és az M7-es autópályán is - közölte
Elolvasom