3+1 kutyás strand a Balaton-parton, amit a kiskedvenced imádni fog

3+1 kutyás strand a Balaton-parton, amit a kiskedvenced imádni fog

Elég döcögősen, de végül csak beindult ez a nyár is. A tikkasztó hőmérséklet még az embereket is próbára teszi, nemhogy bundás, négylábú barátainkat. Az ő örömükre állítottunk most össze egy listát a balatoni fürdőhelyekről, ahol ők is csobbanhatnak egyet a nagy kánikulában.

1. Fonyódi Kutyás Fürdetőhely

Talán a Balaton legnépszerűbb kutyabarát strandja, de annyi bizonyos, hogy ez volt az első, ami hivatalosan is megnyitotta kapuit a szőrmókok számára. A közelmúltban ráadásul számos fejlesztés valósult meg a területen. Így már víz, mosdó és áram is áll a gazdik rendelkezésére, a kutyusok biztonsága érdekében pedig kerítés jelzi a strand határait.

2. Tihany, Belső-tó

A Belső-tó Tihany ékköve, egy rejtett világ a turisztikai forgatag mellett. Dél-keleti sarkánál, a csónakkikötő mólónál lehet a kutyákat a vízbe engedni. Táblák jelzik, hogy pontosan melyik partszakasz alkalmas a blökik fürdetésére, hogy nehogy összeakasszák a bajszukat a horgászokkal.

3. Balatonföldvári kutyabarát fürdőhely

A Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület és Balatonföldvár Város Önkormányzata közös összefogásával valósulhatott meg ez a 2500 négyzetméteres strand. Sok árnyék és rengeteg hely akad itt játszani, futni, sőt még külön, elkerített illemhelyet is kialakítottak a négylábú vendégeknek a fürdőhely tisztaságának megőrzése érdekében.

+1. Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert

A körülbelül 3000 négyzetméteres szakasz a lakó- és nyaraló övezeten kívül esik, de könnyen megközelíthető. Bőven van hol rohanni az eldobott frizbikért és a gazdik is megmártózhatnak kedvenceikkel, emelett büfé és agility pálya is üzemel. A kutyabarát.hu csapata egy nagyobb forrásból eszközölt fejlesztéseket, amelyről már részletesebben beszámoltunk. Az említett portál és a városvezetés a felelős állattartási morál emeléséért alakította ki ezt a részt a parton, hogy legális lehetőséget teremtsen a fürdőzésre mind a kutyáknak, mind a gazdáiknak.

Kapcsolódó

Ónos és havas eső várható hétvégén

Pénteken folytatódik a borongós, szürke idő. Gyenge lesz a légmozgás. Reggeli ónos szitálás előfordulhat. N
Elolvasom

Lyukfelhő volt látható a Balaton felett

Ritkaságnak számító lyukfelhő alakult ki a héten, szerdán napkeltekor, amely a Balatontól egészen Pécsig lá
Elolvasom

Fagyos reggelekre és napsütésre lesz kilátás

Pénteken felhős, borult időre ébredhetünk, de a feltámadó északnyugati szél hatására délutánra nyugat felől
Elolvasom