Eljött a vízparti mobilházak kora

Eljött a vízparti mobilházak kora

Ahányan vagyunk annyiféleképpen szeretünk nyaralni, és annyiféle igényünk is van a szállásunkat illetően. Azonban a költséghatékony luxust senki nem veti meg, legyen szó akár egy lefoglalt üdülésről, vagy akár a saját nyaralónk kialakításáról. Így nyertek viszonylag rövid időn belül teret a mobilházak a Balatonon, de még a Tiszántúlon is; mert a vízparti luxuskempingezés jelenleg szinte minden igényt kielégít.

Az úgynevezett glampingek térhódítása napjainkban nem véletlen, hiszen a a hagyományos nomádabb sátras, lakókocsis forma helyett egy apartmannak megfelelő, otthonos alternatívája a természetben, vízparton pihenésnek. A glamping szó jelentése két angol szó, a glamour és a camping szavak összeolvadásából keletkezett, jelentése szabad fordításban luxuskemping.

A Balatonnál található üdülési formák tárháza bár nagyon színes, ám a vadregényes kempingezés valahogy sosem ment ki a divatból, csak kicsit átalakult és továbbfejlődött. Napjainkban a parcella bérlés mellett a mobilházak bérlése nyújt egy minden komfortot kielégítő, de a kempingezés élményét szinte ugyanúgy megőrző kikapcsolódási lehetőséget, amelyre egyre több helyen van lehetőségünk. A legnagyobb szállásfoglalási oldalakon már kifejezetten rá is lehet keresni erre a szállástípusra, a booking.com listáját például ITT TALÁLJÁTOK.

A sok balatoni lehetőség mellett, akad jó példa erre az ország más tájain is, ilyen a Diós Kemping és Mobilház is, ami Tivadarban, a Tiszánál egy Európai Uniós támogatással megvalósult kemping fejlesztési projekt eredményeként jött létre. A kemping csodálatos természetközeli helyszínen, a Tisza-túra útvonalán található a Felső-Tisza vidék partján, így a vízi sportokat és táborokat preferáló nyaralók számára is tökéletes választás.
A létesítmény kialakításának célja a kemping szolgáltatások színvonalának emelése volt, mindezt olyan módon megvalósítva, hogy a fejlesztési területen ne veszélyeztessék a természet kialakult értékeit és egyensúlyát, a vadregényes ősnövényzetet.


A szállások mellett pedig a nyaralótulajdonosok körében is megjelentek a kisebb balatoni telkeken elhelyezett lakókocsit felváltó mobil- vagy konténerházas megoldások, amelyek hétvégi házként az év ezen szakában tökéletesen ellátják funkciójukat, árukat tekintve pedig pár millió forintból a végleges kivitelézésig is ki lehet hozni őket.

A kempingezés és a mobilházas nyaralás egy olyan szuper program a barátoknak vagy a családnak, ami közelebb hozza egymáshoz az embereket és segíti a teljes kikapcsolódásunkat a rohanó hétköznapokból.

A cikket támogatta a Tivadar Diós Kemping és Mobilház Kft.

Hirdetés

Kapcsolódó

Közeleg a balatoni dugók vége?

A 8-as négysávosítása és a 82-essel történő összekapcsolása mellett a jövőbeli tervek között szerepel egy g
Elolvasom

Hirdetés

Sok biciklis vagonnal készül az őszi szünetre a MÁV

Megnöveli a kerékpárszállító vagonok számát a MÁV-Start az őszi szünetre készülve. Idén már a 120 ezret is
Elolvasom

Fejlesztések a 116 éves Follyban

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően az immár 116 éves múltra visszatekintő Folly ismert és elismert t
Elolvasom