3+1 tipp az első közös nyaraláshoz a kisbabáddal

3+1 tipp az első közös nyaraláshoz a kisbabáddal

A napsütéses órák számának növekedésével könnyű azon kapni magunkat, hogy fejben már a családi nyaralás részleteit tervezgetjük. Bár újdonsült édesanyaként a kisbabánkkal való első közös utazás kissé ijesztő is, de egy kis tudatossággal és előrelátással minden lehetséges kétely és stresszforrás megszüntethető.

Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy mit érdemes átgondolni, beszerezni, bepakolni és százszor is leellenőrizni az indulás előtt. Vigyázz, kész, rajt: az életre szóló élmények már úton vannak, mi pedig segítünk felkészülni rájuk!

#1 Konzultálj a gyermekorvossal!

Közvetlenül azután, hogy a nyaralás megfogalmazódik a fejedben – de még azelőtt, hogy a turistalátványosságokat összeírnád -, keresd fel a gyermekorvost! Az első és legfontosabb, hogy meggyőződj róla, a kisbabád makkegészséges. Exotikusabb úti célok esetén (pl. Tunézia, Karib-térség, Thaiföld) beszéljetek a nemzetközi utazásokhoz kötött védőoltásokról is és győződj meg arról, hogy az összes szükséges védőoltással rendelkeztek. Ez minden esetben fontos lépés, de koraszülötteknél vagy valamilyen egészségügyi problémával rendelkező kicsikéknél elengedhetetlen!

#2 Listázz körültekintően, csomagolj lista szerint!

Az édesanyák a legjobb stratégák, de a kialvatlanság és az állandó figyelem még az ő szuperképességeiket is gyakran próbára teszi. Ismerős? Épp ezért jó döntés, hogyha részletes listát írsz, és aszerint csomagolsz. Tanácsos mindent (is) feltüntetni, azt is, amit a legtriviálisabbnak gondolsz egy kisbaba esetén, hiszen ismerjük a helyzetet – valószínűleg nem csak a bébinek, de a párodnak és magadnak is te állítod össze a bőröndjeit.

Pelenkák, törlőkendők, rugdalózók, baba-mama felszerelések: attól függően, hogy hazai vagy külföldi útról van szó, autóval vagy repülővel, a mennyiség más és más lehet. Ami viszont biztos, hogy mindenből legyen egy minimum darabszám, még akkor is, hogyha úgy döntesz, hogy helyben vásárolsz plusz holmikat. Murphy nem alszik, ez legyen az alapvetés!

#3 Válassz gyermekbarát úticélt!

Az első családi, ráadásul kisbabás nyaralás úti céljának kiválasztásakor tartsd szem előtt, hogy nem minden hely bababarát. Szerencsére manapság a legtöbb szálláskereső oldal keresőjében beállíthatod a kényelmi szolgáltatásokat, amik rendszerint kitérnek a kisgyermekes szükségletekre is. Külföldi kiruccanásnál célszerű más szülők véleményét is elolvasni a pihenőhely felszereltségéről, valamint a szállásadók és az oda kirándulók hozzáállásáról.

+1 Tartsd magad a rutinhoz, de legyél rugalmas!

Utazás előtt minden hozzáértő szakember azt fogja tanácsolni, hogy amennyire csak lehetséges, tartsd magad a megszokott rutinhoz, beleértve ebbe a baba alvási periódusait és étkezési idejét. Így a kicsi biztonságban tudja érezni magát ismeretlen környezetben is. A menetrendhez ragaszkodásba viszont muszáj csempészni egy kis rugalmasságot is, hiszen a nyaralások egyébként is híresek a rendhagyó helyzetek megoldásáról, nem még, amikor egy gyermek is benne van a képletben. Ennek a kettősségnek a begyakorlása már az indulás előtt is megér egy mentális tréninget – mi szóltunk!

3,2,1…indulááás!

Miután megtörtént az orvosi konzultáció és a szállásfoglalás, illetve az összes babaholmit is oda-vissza végigzongoráztad, nem maradt más hátra, mint tűkön ülve várni az indulást. Nyugi, egy utolsó pillanatos pánik még belefér – és kell is -, hisz édesanya vagy, aki egyszerre figyel, törődik és aggódik. És épp ez a lényeg: édesanya vagy, aki mindenre felkészült – tudatosítsd magadban, hogy az elsőtől az utolsó pillanatig ki tudd élvezni, ami családként rátok vár! 🙂

Kapcsolódó

Hőszivattyúk, a hatékony fűtő- és hűtőrendszerek

A hőszivattyúk jelentik a hűtő- és fűtőrendszerek jelenét és jövőjét. Rendkívül hatékonyan és takarékosan k
Elolvasom

Hogyan forradalmasítja a vonalkódolvasó az adatgyűjtést?

Az elmúlt évtizedekben egyre elterjedtebbé váltak a vonalkódolvasó készülékek, amikkel a munka hatékonysága
Elolvasom

Tippek az előszoba tervezéséhez

Amikor nekilátunk az előszobánk tervezésének, gondoljunk a térre úgy, mint bármely más helyiségre! Ez nem e
Elolvasom