400 millió forintos fejlesztés a siófoki Rózsakertben

A rózsakert felújítási munkálatainak harmadik fázisa során az Isztrai sétány is új köntöst kap majd.

Több mint 300 millió forintból az idei főszezonra újult meg a Rózsakert, ez volt a tervezett megújítás második üteme (az első ütem tavaly városi önerőből készült el, az úgynevezett panorámaadóból befolyt pluszforintokból és az idei önerőt is ebből tette hozzá a város), de persze mindenki láthatja, hogy ezzel még nem fejeződött be a nyári főváros Balaton felőli kapujának megújulása. A harmadik ütemben a Rózsakert keleti felére kerül majd sor, a Rózsakert déli oldalán futó Isztria sétány megújulásával együtt.

E kettőre is van immár állami támogatás, dr. Lengyel Róbert polgármester ugyanis arról számolt be: a pénzügyminisztérium illetékes államtitkárságától hivatalos értesítést kapott, miszerint a város 406,6 millió forint pályázati támogatást nyert el erre a célra. A városvezető szerint bár 500 millióra pályázott az önkormányzat, ez is szép összeg és sok mindenre elég lesz. „Ebben a nehéz gazdasági helyzetben váratlan és örömteli a hír” – fogalmazott a siofok.hu-nak dr. Lengyel Róbert.

A polgármester arról is tájékoztatott: a Rózsakerttel együtt négy projektre nyújtott be pályázatot a város, s Witzmann Mihály kormánypárti országgyűlési képviselő az előzetes egyeztető tárgyalásokon ezeket a terveket egyetértő támogatásáról biztosította. A Krúdy sétány felújítására 1 milliárd forintot szeretne elnyerni a város, a Siófok és Zamárdi határán lévő szabadstrand felújítására 200 milliót, a Pöttyös és Napsugár óvodák energetikai korszerűsítésére 100 milliót. E pályázati kérelmekről egyelőre nem született döntés.Kapcsolódó

Peremfelhővel karöltve jött a tegnapi front a Balatonhoz

A hőmérséklet tegnapi visszaesése egy látványos peremfelhő kíséretében érkezett el a Balatonhoz. - - F
Elolvasom

Tovább csökken a Balaton vízszintje, a tó 14 fokos

A nagy nyári szárazság hatásait az őszi csapadék sem tudta ellensúlyozni eddig. - - Az eddigi esőzése
Elolvasom

Útfelújítások kezdődnek októberben Balatonföldváron

A balatonföldvári képviselőtestület megszavazta a útfelújítási program folytatását. Az érintett utcák lakó
Elolvasom