5+1 ajándék tipp, hogy a fa alá is kerülhessen egy csipet a Balatonból

5+1 ajándék tipp, hogy a fa alá is kerülhessen egy csipet a Balatonból

Igen, ismét eljött. Van, aki már epekedve várta és akadt olyan is, aki csak közönyösen szemlélte a közeledtét, de ismét megindult a karácsonyt megelőző törvényszerű felbolydulás és kérlelhetetlenül kúsznak a tudatunkba Mariah Carey jól ismert melódiái a stroboszkópszerűen villódzó fénysorok labirintusában, amelyből semelyikünknek nincs menekvés. Jobban tesszük, ha a lényegre koncentrálunk és megpróbálunk valamilyen értelmes ajándékot felhajtani a szeretteink számára. Mivel a Balatont tulajdonképpen szinte mindenki szereti, így a cikk olvasói már egy lépéssel talán közelebb is érezhetik magukat a megoldás felé.

1. Felestartó stílusosan, balatoni mintával

Hagyjuk az álszentkedést és kezdjük mindjárt a legfontosabbal! Mert karácsonykor garantáltan minden háztartásban repkedni fognak a pálinkák és az Unicumok, de még a legvisszafogottabbak is biztosan elnyammognak majd egy-egy pohárka házi Bailey’s-en. Elvégre az ünnepi hangulatra is ráfér egy kis olajozás, pláne, ha ezt olyan dekoratív tálcán szervírozhatjuk, mint a Hobbi Faműhely termékei.

Fotó: Hobbi Faműhely / Facebook

2. Balaton Gin

Na és akkor nézzünk is mindjárt valamit a poharakba. Idén ősszel debütált a VEB 2023 EKF Projekt (gyengébbek kedvéért: Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa) saját gyártmányú, hivatalos itala, a Balaton Gin. “Az életérzés palackba zárva” szlogen talán kissé Coelho-san hangzik, de a kivitelezés profi és egész biztos, hogy az ízzel sem lesznek gondok. Rendelhető a termék saját weboldaláról.

Fotó: Balaton Gin / Facebook

3. Hőlégballonnal Siófok felett

Minden családban akad egy csendes őrült, aki akkor kerül igazán elemébe, ha az adrenalinja az egekbe szökik. Az extremitás ilyen szerelmeseinek pedig aligha lőhetünk mellé egy hőlégballon túrával a déli part fővárosa felett. A kilátás fenomenális, az ötlet formabontó és az élmény is biztos, hogy örökre megmarad. Időpont itt foglalható.

Fotó: meglepkek.hu

4. Balaton szappankollekció

A Manna Balaton ihlette szappankollekciója nem csak a fürdőszoba ékköve lesz, de ráadásul nem tesztelték állatokon sem, részben újrahasznosított anyagokból készült és még a pálmaolajtól is mentes. A zuhanyzás vagy akár egy hosszabb lélegzetű relaxációs fürdő csak a Levendulával, a Muskotállyal és a Hévíz iszap szappanokkal lehet teljes.

Fotó: manna.hu

5. Térkép faldekoráció

Nagyon mutatós, fából készült, többrétegű falitérképeket kínál az ineodsgn.hu, melyeknek a legmodernebb lézertechnológiával való legyártását pontos és precíz tervezés előzi meg. A kifinomultabb esztétikai érzékű szeretteinknek javasolt tölgyfa keretes, minőségi meglepetés a magyar tenger medrének mélységeit és domborzatát is hűen mintázza.


Kép: ineodsgn.hu

+1. Édesvízi mediterrán – Balaton-felvidéki családregény sorozat

Oké, eddig csak a mézesmadzagot húztuk el, hogy előrukkolhassunk az igazi hardcore ajándékkal: Tóth Gábor Ákos öt kötetes regényciklusa a legbevállalósabbaknak való, akik télen is szívesen merítkeznének meg az autentikus balatoni atmoszférában. Az Édesvízi mediterrán, a Szerelmem, Balaton, A világ közepén, a Végtelen nyár és a Mindörökké Balaton pedig egyben jutányosabb áron férhetőek hozzá.

Fotó: 21.szazadkiado.hu

Fotó: Pexels

Kapcsolódó

Ma indul a harmadik Holtszezon fesztivál Veszprémben

A nagyszabású rendezvény idén is nívós fellépőket és előadókat sorakoztat fel egy seregnyi helyszínen. - -
Elolvasom

Egy pálos kolostor feltárása kezdődött meg Balatonszemesen

A Balaton északi és déli partján egyaránt megtalálhatóak a pálos rend működésének nyomai. Ezúttal a balaton
Elolvasom

Ma estétől lezárják Balatonalmádi központját a Fidesz frakcióülése miatt

A kormánypárt tagjai ezúttal Balatonalmádiban gyűlnek össze a parlament tavaszi ülésszaka előtt. - - J
Elolvasom