5+1 balatoni hely, ahol a legjobb forró italokat kortyolhatod el az őszi időben

5+1 balatoni hely, ahol a legjobb forró italokat kortyolhatod el az őszi időben

Az ősszel kapcsolatban sokunkban ambivalens érzések kavarognak. A borongós szürkeségért a természet fantasztikus színkavalkáddal kárpótol. Egy-egy csésze forró frissítő társaságában ezekre a hullámhosszokra hangolódhatunk az alábbi egységekben, ahol a Balatonnak egy kevésbé ismert, de ugyanolyan magával ragadó arca mutatkozik meg számunkra.

1. Káli-kapocs, Mindszentkálla

A mindent körüllengő retro design hatására a ’60-as évek elevenednek meg a mindszentkállai bisztróban. A magukat csak “a Káli-medence romkocsmájaként” aposztrofáló üzemeltetők valóra vált víziójának sármja tényleg a hanyag eleganciában rejlik. Valami régi éled itt újjá egy friss formában. Vagy talán épp fordítva? Valami új egy jól bevált, régi köntösben? Csekkoljátok és döntsétek el ti!

Fotó: Káli-kapocs / Facebook

2. Spájz, Balatonboglár

A boglári pékség kizárólag tartósítószer és “E” adalékanyag mentes kínálatát füstölt húsok, sajtok, pékáruk, valamint helyi biogazdálkodásokból és kistermelőktől származó szörpök, lekvárok és ajvárok képezik. Ideális hely egy kis októberi ejtőzéshez, ha az ember épp a déli parton jár.

Fotó: Spájz / Balatonboglár

3. Vánkos, Badacsonyörs

Az úgynevezett Toszkána-életérzés szerelmesei garantáltan imádni fogják a Vánkost. Az egyébként Panzióként is üzemelő étterem bája és sikere egyaránt a családias, nyitott atmoszférában keresendő, mely az ódon kőfalak között fogadja a vendégeket, természetesen a minőségi alapanyagok, fogások és italok mellett.

Fotó: Vánkos / Facebook

4. Völgyhíd kávézó, Kőröshegy

Az M7-es autópálya kőröshegyi leágazójának lábánál árválkodik a déli part ezen kis gyöngyszeme a zöldellő természet lágy ölén. A fáradt sofőrök Mekkája ez, akik a végtelenbe tetsző somogyi lankák ölelésében frissíthetik fel elgémberedett tagjaikat és bágyadt elméjüket valamelyik minőségi koffein forrással.

5. Kaffeine Espresso Bar, Tihany

Az immár franchise-ként működő Kaffeine ötödik egysége Tihanyban nyílt meg a Tihanyi Gasztrokert égisze alatt. A kávézólánc választékos, specialty kínálata a klasszikusoktól egészen a legkülönlegesebb ínyencségekig terjedő spektrumot vonultat fel. Egy kellemes őszi kirándulás méltó megkoronázása az itt elfogyasztott kávé.

Fotó: Tihanyi Gasztrokert / Facebook

+1. Tizen1, Veszprém

Az egykori Tabak helyén nyitotta meg aprócska, de annál elbűvölőbb üzlethelyiségét a Tizen1 csapata, akiknek portékája mintegy 42 pörkölőből érkezik a csészétekbe. A parányi vevőtérhez árnyas, macskaköves terasz társul, ahová külön lépcsősor nyílik Veszprém sétálóutcájáról, így a helyszín egyszerre frekventált és félreeső is.

Fotó: Tizen1 / Facebook
Fotó: Pexels

Kapcsolódó

Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében

Speciális intézkedésekkel óvják a nőstény egyedekből és kölykeikből álló kolóniát a veszprémi várnegyedben.
Elolvasom

Ezek lettek a Balaton legjobb strandjai, kiosztották a Kék Hullám Zászló minősítéseket

A gyenesdiási Diási Játék Strand nyerte el a Balaton Legjobb Strandja 2024 címet, és 28 balatoni strandon
Elolvasom

Óriási esélyekkel indul az olimpiára a vitorlázó válogatott

Útnak indította a magyar vitorlázó válogatottat a Magyar Vitorlás Szövetség a balatonfüredi Kékszalag Por
Elolvasom