5+1 balatoni kemping, ahol már tavasszal is foglalhatsz szállást

5+1 balatoni kemping, ahol már tavasszal is foglalhatsz szállást

A strandszezon még bőven odébb van, de a hőmérő higanyszála, ha rövidebb visszaesésekkel is, de azért már megindult felfelé. Ha pedig még a nyári nyüzsgés kezdete előtt a Balaton nyugalmasabb arcát is szemügyre vennénk egy-két nap erejéig, néhány kemping a tó partján már akár áprilisban is várja az early bird látogatókat. Ezek közül csemegézünk most.

1. Napfény Camping, Révfülöp

Április végén kezdi meg a szezont a Napfény Camping Révfülöpön. A közvetlenül a vízparton elhelyezkedő terület remek origó lehet a Káli-medence vagy az egész északi part érdekességeinek felderítéséhez akár egy család számára is. Mobilházak és lakókocsi parcellák egyaránt bérelhetőek, ha esetleg valaki még nem fektetné minden bizodalmát a szeszélyes áprilisi időjárásba, de jó idő esetén természetesen a sátrazási lehetőség is adott.

Fotó: balatontourist.hu

2. Mirabella Camping, Zamárdi

15-én nyit a zamárdi illetőségű Mirabella Camping is saját stranddal, főzési, grillezési és sportolási lehetőségekkel, valamint ingyen Wi-Fi-vel. Néhány szálláshely saját, mikrohullámú sütővel ellátott konyhával és fürdőszobával is rendelkezik, de emellett természetesen a klasszikus kempingezés lehetőségei is élnek, mint a mobilház- vagy a parcellabérlés és a sátrazás.

3. Balatontourist Strand-Holiday Kemping, Balatonakali

Rögtön Balatonakali strandja mellett találjuk az extra hosszú partszakasszal rendelkező Balatontourist Strand-Holiday Kempinget, amely április 22-én indítja a 2022-es idényt. A hagyományos szállástípusokkal működő kemping két éve vadonatúj mobilházakkal bővült és a kikapcsolódás élményét többek között játszótér, trambulin, ping-pong asztal, kosárlabdapálya, gokart- és kerékpárkölcsönzési lehetőség teszi teljessé.

4. Aranypart Camping, Siófok

Saját medencével és a part közvetlen közelében várja látogatóit az Aranypart Camping a siófoki Szabadifürdő állomástól nem messze a hónap közepétől. A sátrazás és a parcellabérlés mellett lehetséges TV-vel, hűtőszekrénnyel és főzőlappal felszerelt konyhasarokkal rendelkező szállást is foglalni. Ezekhez a modernebb lakóegységekhez saját zuhanyzós fürdőszoba is tartozik.

5. Badacsony Camping, Badacsonytomaj

Kicsit később, már a tartósabb jó idő reményével, május közepén nyit a Badacsony Camping, amely szintén saját partszakasszal, grillezési, bográcsozási és sportolási lehetőségekkel kecsegtet a szokásos kempingezési formátumok, illetve a Badacsony megannyi kuriózuma mellett. Ellátogathatunk a Szegedy Róza-ház Irodalmi Múzeumba és felfedezhetjük a hegy borkultúráját is magunknak, csak, hogy a legkézenfekvőbb programokat említsük.

+1. Rév Kemping, Szántód

Három különböző típusú mobilházzal és persze a szokásos parcellákkal, sátorhelyekkel lendül az idei szezonba a meghitt, nyugodt hangulatáról elhíresült, szántódi Rév kemping. A sekély vizű strand régóta kedvence már a kisgyerekes családoknak és partjáról remek kilátás nyílik többek között a Tihanyi-félszigetre is. A nyitás április 29-én, pénteken lesz.

Kapcsolódó

Terjed az invazív kvagga kagyló a Balatonban

A Magyar Kutatási Hálózat Balatoni Limnológiai Kutatóintézetének (HUN-REN BLKI) munkatársai növekedési és
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Kráter Kőpark és bemutatóhely, Pula

A Balaton-felvidék rendkívül gazdag geológiai kincsestára, a Pannon-tenger üledékrétegei , illetve a térség
Elolvasom

Ezért zuhanhatott a Balatonba a rendőrségi helikopter

A két pilóta a csodával határos módon sértetlenül úszta meg a példátlan balesetet. - - Az elsődleges é
Elolvasom