Ilyet még nem pipált! Oldtimer vitorláshajót loptak a Balatonon

Ilyet még nem pipált! Oldtimer vitorláshajót loptak a Balatonon

Egy nyolc méteres oldtimer vitorlásnak veszett nyoma a Balatonon. A tulajdonos egyelőre értetlenül áll az eset előtt – írja a 24.hu.

“Egy olyan balatonfűzfői telephelyen állt a hajó, amit nehéz megközelíteni. Minimum három ember kellett ahhoz, hogy daruval kiemeljék, és hajószállító trélerre tegyék. Olyan nehéz, hogy négyen is alig tudtuk eltolni az apró gumi kerekein, amikor mozgatni kellett”

– mondta Stircz Tamás, a tulajdonos hozzátéve, a második világháború óta nem volt példa arra, hogy elloptak egy ekkora tőkesúllyal rendelkező hajót a Balatonon.

A hajóstól megtudtuk, hogy ez a vitorlás volt az első Magyarországon épült Soling típusú versenyhajó. A balatonfüredi hajógyárban készült még ötven évvel ezelőtt, és harminc éven keresztül határozta meg az olimpiai vitorlázást. Számtalan vitorlásversenyen indultak vele, többször a Kékszalagon is. A legszebb az egészben, hogy a vitorlásoktatónál van a hajólevél, így igazából semmit sem tudnak kezdeni vele a tolvajok.

“Ezt a hajót nem tudják eladni. Maximum feldarabolják, és kiszedik belőle a vasanyagot, és eladják százötvenezer forintért. Feljelentést tettem a rendőrségen a történtek után, mivel nyomozati szakaszban van az ügy, ezért ennél többet nem mondhatok”

– tette hozzá a vitorlásoktató.

Megkerestük a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságot is, hogy megtudjuk, hol tart a nyomozás. Máté Alexandra szóvivőtől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy március 31-én tettek feljelentést azért, mert az állványával együtt eltulajdonítottak egy felújításra szoruló vitorláshajót egy balatonfűzfői cég telephelyéről. A Balatonalmádi Rendőrkapitányság lopás gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben.Forrás: 24.hu
Fotó: Stircz Tamás

Kapcsolódó

Csípős reggelek és szélviharos napok elé nézünk

Pénteken beborul az ég, és egyre több helyen várható vegyes halmazállapotú csapadék. Főként eső, havas eső
Elolvasom

Konfettizápor és pukkanó pezsgős dugók: farsangi képek a 20. század Magyarországáról

A farsangi időszak hivatalosan vízkereszttől hamvazószerdáig tart, így most tulajdonképpen a kellős közepé
Elolvasom

Július 22-én lesz az idei Balaton-átúszás, hamarosan már nevezni is lehet

Február közepétől indul a nevezés a 41. Lidl Balaton-átúszásra, amelyre a jelenlegi forgatókönyv szerint jú
Elolvasom