5+1 hely a Balaton környékén, ahol télen sem áll meg az élet

5+1 hely a Balaton környékén, ahol télen sem áll meg az élet

Nagy örömünkre végül megjött a tél és leesett az első igazi hó is. Bár a meteorológia felmelegedést jósol a hétvégére, azért mégsem valószínű, hogy a súlyos mínuszok utoljára jelentkeztek volna. Így ezen a héten olyan balatoni és környékbeli helyeket mutatunk be, ahová a nagy hidegben is érdemes beugrani akár egy bögre forralt borra és a kijárási korlátozások alatt is elérhetőek.

1. Mónisüti, Gyenesdiás

A Keszthelyi-öböl közkedvelt cukrászdájában kávé, tea, forralt bor és a specialitás: forró, téli fűszeres szörp is kapható. Persze csak elvitelre, viszont a part közel van, így nem kell sokat gondolkodni, hogy hol is szürcsölgessük el a meleg italunkat.

Fotó: Mónisüti / Facebook


2. Kotyogós Kávéterasz, Tihany

A tihanyi Belső-tó partján a Kotyogós is nyitva tart, amely forró italok és finomabbnál finomabb sütemények tárháza. Ráadásul ennél toplistásabb környezetben kevés kávézót találni a Balatonnál.

Fotó: Kotyogós Kávéterasz / Facebook


3. Muskátli Családi Kisvendéglő és Kézműves Cukrászda, Badacsonytomaj

A badacsonyi Muskátli a klasszikus magyar vendéglő iskolapéldája. Házias fogásokkal és saját borokkal várják a vendégeiket, amely utóbbi forralt változatban is rendelkezésre áll a hidegre való tekintettel. Ők is kénytelenek voltak alkalmazkodni a járványhelyzethez, így elvitellel és ingyenes kiszállítással operálnak!

Fotó: Muskátli / Facebook


4. Pietro Bistro & Pizzéria, Siófok

A hétköznap menüvel is szolgáló Pietro kemencéje Siófok belvárosában ontja magából az ínycsiklandozó pizzákat, de itallapján a télies, forró italokból sincs hiány, így kapható tea, forralt bor és forró csoki is.

5. Karolina Kávéház és Koktélbár, Balatonfüred

Közvetlenül a part közelében található a rendkívül igényes Karolina Kávéház, amely mögött egy családi vállalkozás áll. Különleges, pörkölt és válogatott szemű kávéik mellett a legautentikusabb teafélék is helyet kaptak kínálatukban. Ízletes heti menüjüket pedig a Facebook oldalukon tudjátok csekkolni.

+1. Intersport Síaréna, Eplény

A végére Jollynak pedig egy igazi téli kuriózumot tartogattunk. Magyarország sosem volt sínagyhatalom, de szerencsére azért akad pár kellemes lanka a Bakonyban is és még nagyobb szerencse, hogy az eplényi pálya a korlátozások alatt is nyitva van, persze a szigorú előírások betartásával.

Fotó: Intersport Síaréna / FacebookHirdetés

Kapcsolódó

Záporok és havas eső lesz az időjárás hétvégi terítékén

Péntekre egy mediterrán ciklon hoz borongós, csapadékos időt. Az esőt a lehűlés következtében havas eső, ha
Elolvasom

Hirdetés

Élvezd a Balatont – ráncok nélkül

A Balaton egy életérzés, a Balaton a meleg nyári napok, a végtelen strandolások, a csendes naplementék, a
Elolvasom

Kutyaiskola-kezdés hátizsákos kutyapórázzal!

Akárcsak az emberek esetében, a kutyáknál is eljön a fontos pillanat, amikor elég idősek lesznek a kutyaisk
Elolvasom