5+1 karácsonyi ajándék Balaton-imádóknak

5+1 karácsonyi ajándék Balaton-imádóknak

Már nyakig benne vagyunk az adventi időszakban. A karácsonyi várakozás izgalma a házakon díszelgő ünnepi fényekkel izzik fel a szívekben is. Balaton rajongóként benned is felmerülhet a kérdés, hogy mit adj hasonló érdeklődésű barátaidnak, rokonaidnak. Ezek közül a lehetőségek közül szemezgettünk, hogy a karácsonyfa mellett se kelljen nélkülöznünk az igazi balatoni életérzést.

1. Eau de Tihany termékek

A Tihanyi Levendula Manufaktúra termékei Bittera Gyula vegyészmérnök és gyógynövényszakértő örökségét ápolják, aki az 1920-as években honosította meg sikeresen a francia levendulát a balatoni félszigeten. Azóta nagy karriert futott be, sőt bátran kijelenthetjük, hogy Tihany egyik jelképévé is vált az elmúlt évszázadban. Az Eau de Tihany kozmetikumai pedig ezt a hagyományt őrzik, persze modern és szemrevaló kivitelezésben.

Fotó: Eau de Tihany / Facebook

2. Balcsikék karkötő

Könnyed és esztétikus. Szinte bármilyen szetthez jól állnak a Balcsikék egyedi karkötői, melyek biztosan örömet csalnak majd szeretteid arcára is mikor kibontják az ünnepi csomagolásból.
A keszthelyi dizájner márkát nemcsak egyszerűen nagyszerű megjelenése miatt imádjuk, de minden hangulathoz találtok náluk adott színű és stílusú darabot.

Fotó: Balcsikék / Facebook

3. Balaton Mánia plüssök

Balcsi, vitorlás, horgony, borosüveg, sőt még lángos formájú plüssajándékokkal is megörvendeztetheted a számodra fontos személyt a Balaton Mánia webshopjáról. Egyedülálló meglepetés és nincs olyan, akinek ne csalna mosolyt az arcára.
Ráadásul ki ne örülne neki egy zúzmarás téli estén, ha egy puha plüsst ölelhet magához, ami igazán őt tükrözi? Ne maradjatok le különleges karácsonyi ajánlataikról és szerezzétek be az óriás Balaton formát kedvezményesen!

Fotó: Balaton Mánia / Facebook

4. Egy hétvége a Vánkosban

A Vánkos Panzió elsősorban az autentikus kőfalaiból áradó “toszkánai” flash miatt vált hamar a Balaton szerelmeseinek kedvenc helyévé, de panzióként is közkedvelt. Mi lehetne kedvesebb ajándék egy háborítatlan, romantikus hétvégénél, mikor a Balaton megmutatja sokkal meghittebb téli oldalát?
A Vánkos ráadásul étteremként is működik, ahol a szuper fogások mellett nagyon nyitottak az egyedi “mentes” ételigényekre is, kávéjuk pedig messze földön híres aromájáról.

Fotó: Vánkos / Facebook

5. Rádpuszta Szőlőbirtok borválogatás

A balatoni bornak párja nincsen. A tó rendkívül gazdag borkultúrájának dél-balatoni stílusjegyei érhetőek tetten a Rádpuszta Szőlőbirtok termékein. Az elegáns, gyümölcsös, finom savösszetételű minőségi borokkal operáló borászat nedűi garantáltan lelazítják majd az ünnepi készülődés által leterhelt idegrendszereket.
A kitűnő borászat ráadásul még sokak által nincsen felfedezve, így a balatoni borok kedvelőit is meglephetitek olyan egyedi borválogatással, amelyet még talán ők sem kóstoltak.

Fotó: Rádpuszta Szőlőbirtok / Facebook

+1. Szeméyre szabott Kövi Szabolcs koncert

Kozmikus utazás Balatonalmádiból. Kövi Szabolcs relaxációs zenéje szerencsére egyre nagyobb népszerűségnek örvend, de nyilvános koncertjei mellett a lehetőség pároddal vagy valamelyik szeretteddel is adott, hogy a szférák harmóniáját élvezzétek Szabolcs házában. Egy jegy ehhez a végtelenül pozitív élményhez pedig talán a leghasznosabb ajándék ezekben a viharvert időkben.

Fotó: Balcsikék / Facebook

Kapcsolódó

Vonat a Balatonban: így csúszott bele a MÁV egyik szerelvénye a vízbe Kenesénél

A magyar vasúttörténelem egyik leglátványosabb balesete történt 1914 május 11-én a Balatonkenese és Balaton
Elolvasom

Két invazív kagylófaj versenyét dönthetik el a balatoni pontyok

Összefüggést fedeztek fel az invazív kagylók és a balatoni pontyok táplálékválasztási preferenciái között a
Elolvasom

Rossz szomszédság: hűvös a hangulat a Káli-medence híres pékbisztrójának udvarán

Hamar közönségkedvenccé nőtte ki magát Kővágóörs legújabb pékbisztrója, a hangulat azonban mégsem felhőtlen
Elolvasom