5+1 tipp mit csinálj ősszel a Balatonon!

5+1 tipp mit csinálj ősszel a Balatonon!

Az ősz beköszöntével a Balaton-part elcsendesedik, a parti föveny pedig kiürül, hogy a nyári hangulat átadja a helyét a sárguló falevelektől színes avarnak. Ha nem láttad még ilyen időszakban a Balatont, akkor mindenképpen érdemes ellátogatnod ide, mert elfogultság nélkül mondhatjuk, hogy a magyar tenger minden évszakban gyönyörű. Ha pedig már láttad a tó őszi arcát, akkor úgyis vissza fogsz térni. Rengeteg program vár egyébként ősszel is titeket a Balatonnál, mi pedig összeszedtünk nektek pár olyan tippet, amit bármikor megvalósíthattok a környéken. 

 

Vitorlázz!
A vénasszonyok nyara nem hasonlíthasó semmihez. A nyugalom, a csend, az utolsó napsugarak egy vitorlás fedélzetéről élvezhetők ki még inkább!

 

 

 

Kóstolj meg finom borokat!
Ősz, a szüret évszaka, mikor minden pincénél beindul az élet. Részt vehettek Ti is többek között szüreti mulatságokon számos helyen a Balaton körül! Fedezzétek fel a balatoni régió kincseit!

 

 

Kisvonatozz!
Az őszi napokra tökéletes program a városnézés! Több balatoni várost is érdemes célba venni és felfedezni az ősz folyamán, hiszen tengernyi érdekesség vár Rátok! Múzeumok, várak, kastélyok és különböző szórakoztató programok. A városnéző kisvonatozás tökéletes program lehet, ha a családoddal vagy barátaiddal szeretnél valami igazán jó élményt átélni!

 

 

Pattanj fel a bringádra!
Az időjárás ilyenkor pont tökéletes az aktív kikapcsolódásra és alkalmat adhat egy nagyobb biciklis túrára a Balaton, vagy annak egy kisebb része körül. Bicózás közben gyönyörködhettek az őszi Balatoni tájban és itt-ott megállhattok helyi borászatoknál, éttermeknél élni a kulináris élvezeteknek is!

 

 

Fedezd fel a kilátókat!
Ha nem vagy oda a bringázásért, se hagyd ki a természetben való barangolást, mert az őszi Balaton káprázatba ejtő látvány. Érdemes felfedezni több túraútvonalat, ahol a kis színesbe borult erdei utak is nagy élményt nyújthatnak és felvisznek a kilátóba, ahonnan a látvány mindig páratlan.

 

 

+1  Sétáld körbe a Balatont!
2019. október 5.-14-ig BALATON CAMINO. Egy utazás a Balaton körül testben-lélekben, amely során biztosan rengeteg élménnyel gazdagodhattok!

 

 

Nyitókép: femina.hu

Kapcsolódó

SZENZÁCIÓ – Magyar világbajnoki cím vitorlázásban!

Izgalmas, gyenge szeles futamban győztek, és hozták el a világbajnoki aranyat Berecz Zsombor vezetésével a
Elolvasom

Leszakadt egy darab a balatonföldvári partfalból

A nagyobb mennyiségű csapadék hatására a partfal omlásnak indult pénteken. - - A korábban kiépített vé
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Ódörögdi kastély (Bogyay-Hedry kúria)

Zalahaláptól úgy hat kilométerre északra találkozhatunk az Ódörögd és Újdörögd feliratú táblákkal a közutak
Elolvasom