5+1 tündéri balatoni piac, ahol téged is várnak a különlegességek

5+1 tündéri balatoni piac, ahol téged is várnak a különlegességek

A hardcore piacozókat sem eső, sem hó, sem jég nem állíthatja meg a kedvenc vásárhelyük látogatásától, sokunk viszont inkább kivárta a tavaszt, hogy a kofákkal alkudozhasson a portékájuk közti kincseket kutatva. A jó idő többé kevésbé már elérkezett, de legalábbis úton van és hétről hétre növekszik bennünk a kedv is egy-egy izgalmas bazár felderítésére, ahol termelői zöldségek, készítmények és persze értékes csecsebecsék várnak ránk.

1. Liliomkert, Káptalantóti

A Káli-medence legfelkapottabb piaca a már nevében is bűbájos Liliomkert Káptalantóti határában. A vasárnapi nyitvatartással operáló eladói tér szinte mindennek otthona, ami szem s szájnak ingere: zöldségek, gyümölcsök, húsok, pékáruk, bútorok és szinte bármilyen háztartási eszköz. A keresgélést pedig olyan finomságok kóstolása teszi színesebbé, mint a házi kecskesajt, a medvehagymás pesto vagy a kemencés langalló.

2. Balatonboglári Termelői Piac

Minden nap 6-tól 14 óráig elérhetőek a helyi piac árusai a szokott standjuknál a boglári Vörösmarty téren, ahol a legfrissebb gyümölcsök és zöldségek mellett háztáji különlegességek, mézek, kenyerek, kolbászok, házi sütemények, sajtok és lekvárok kerülnek a terítékre. Ínyenceknek kötelező, de a többiek számára sem fog csalódást okozni, ha itt kerítenek sort a heti nagybevásárlásra.

3. Piac Placc, Tihany

Szombati napokon nyitja meg kapuit a potenciális vásárlók előtt a tihanyi Piac Placc a rév szomszédságában, melynek portékája termelői zöldségekből, kézműves sajtokból, pékárukból és persze a legkülönfélébb használati tárgyakból tevődik össze. Lapozgathatunk a régi bakelitek között, de gyakran bukkanhatunk esztétikus műtárgyakra is. Így vagy úgy, az autentikus piacélmény garantált.

4. Lábdi Piac, Badacsonytördemic

Szintén rengeteg kulináris kuriózummal várja vendégeit a híres Lábdi Piac a Badacsonytördemici Ökoturisztikai Látogatóközpont területén. Házi készítésű szörpök, lédús gyümölcsök, háztáji tejtermékek, friss zöldségek és sok más termelői finomság fogad bennünket, melyeket persze le is tesztelhetjük egy kóstolás erejéig még a vásárlás előtt. Emellett pedig családbarát programot ígér a bazár bebarangolása, ugyanis a gyerekek számára állatsimogató és kézműves foglalkozás is biztosított.

5. Városi Piac, Balatonalmádi

Szerdán, szombaton és vasárnap üzemel az almádi piac 6 és délután 2 között, amelynek standjain kézműves mesterek és kistermelők portékája egyaránt fellelhető, de nem ritkán régiségkereskedők is jelen vannak a sorok között, így akár még valamilyen különleges értéktárgy is az ölünkbe pottyanhat. Persze, ha konkrét igényekkel érkezünk, akkor egy kis szerencsére is szükségünk lesz, de talán éppen ez az adrenalinnal vegyült improvizáció az, ami a piacozást annyira addiktívvá tudja tenni.

+1. Lengyelpiac, Veszprém

Maga a legenda. A dinoszaurusz. A veszprémi vasárnapok kötelező programja már évtizedek óta. A hét utolsó napján a Házgyári úti piactéren bolydul meg a város népe. Van aki sílécért, van aki valamilyen kézműves termékért, van aki téli gumiért, van aki olcsó dobfelszerelésért vagy egy hurkáért és van aki csibékért vagy kiskacsákért tér be ide, de olyanok is akadnak bőven, akik egyszerűen csak meg akarnak mártózni egyet a semmihez sem hasonlítható, autentikus atmoszférában, amely csak ilyenkor tárul fel.


Fotó: divany.hu

Kapcsolódó

Veszprémben lesz Magyarország legnagyobb blues fesztiválja

Négy Grammy-díjas blues előadóval, közel 40 fellépő több mint 50 koncertjével, kiállításokkal, workshopokka
Elolvasom

Tovább terjeng a forralt bor illata és beúsznak a Mikulás programok is december első hetén

A karácsony előszele egyre hevesebben fújdogál a második adventi hétvégén és megjelennek a Mikulás programo
Elolvasom

Környezetvédelmi szövetség állt össze Európa tavaiért

Európa tavainak védelme érdekében kovácsolódott össze egy új szövetség, az ELLA, amely zászlajára a környez
Elolvasom