6+1 pékség, ahová érdemes betérned, ha a Balatonnál jársz

6+1 pékség, ahová érdemes betérned, ha a Balatonnál jársz

A pékség, mint szakma hatalmas megújuláson ment át az utóbbi néhány évben, amely a technikai lehetőségek egyre könnyülő adaptációjának, az online marketing térhódításának és az egyébként is megnövekedett érdeklődésnek is köszönhető. Egyre több kisvállalkozás vágja a fejszéjét egy ilyen formátumú üzlet kialakításába és működtetésébe, amelyhez a Balaton környékénél jobb helyszínt keresve sem találni itthon.

1. Péklány kézműves pékség, Balatonfüred

Péklány lettem címmel írt könyvet Zeliska Orsolya, aki pár éve nyitotta meg saját üzletét Balatonfüreden miután gondolt egy merészet és a marketinges laptopot péklapátra cserélte. Repertoárját kovászos kenyerek, croissant-ok és kalácsok mellett bőséges választék képezi.

Fotó: Péklány / Facebook

2. Búzalelke, Kisapáti

Hobbiként indult, végül komoly vállalkozás lett Kovács Bea szabadidős tevékenységéből. A Szent-György hegy tövében fellelhető bolt jó hírét az ajtó előtt tekergő sorok fémjelzik. Mint minden pékségben, itt is a legkorábban érkezőké lesznek a legfrissebb ínyencségek.

Fotó: Búzalelke / Facebook

3. G&D Kézműves Cukrászda és Pékség, Balatonkenese

Kenese legmenőbb, kombinált vendéglátóipari egységét a helyi illetőségű Szó Gellért cukrász és Szó Dániel pék testvérpár álmodta meg, majd vitte sikerre olyannyira, hogy elképzelésük azóta franchise-zá bővült. A remek renomé mellett a portékájuk minősége is magas fokú szakértelemről tesz tanúbizonyságot.

Fotó: G&D / Facebook

4. Mákmoiselle, Veszprém

A veszprémiek legújabb kedvence, a Mákmoiselle már a karantén alatt nyitotta meg kapuit a belvárosban, ahol a kíváncsibb természetű vásárlók egy üvegablakon át az előállítás folyamatait is jobban szemügyre vehetik, de jó időben akár a teraszra is kiülhetünk a kávénkkal (persze csak a járványügyi korlátozások enyhítése után). Kakaóscsigák, sütemények és kovászos pékáru különlegességek sora várja itt a nagyérdeműt.

Fotó: Mákmoiselle / Facebook

5. Fábián Pékség és Kávézó, Fonyód

Házias ízekkel és receptekkel operál a déli parton a Fábián Pékség, ahol a különböző kenyerek, óriáskiflik és kuglófok mellett hagyományos kelt és leveles tésztával valamint friss pogácsával és szendvicsekkel fogadja vevőit a családi vállalkozás.

Fotó: Fábián pékség / Facebook

6. Andriska Pékbisztró, Kővágóörs

Az Andriska Pékbisztró egyszerre pékség, kávézó és reggelizőhely. Kézzel, helyben és minőségi alapanyagokból készített, széles szortimenttel kínált péktermékeik a hagyományos magyar klasszikusokat és igazi békebeli ízeket idéznek, miközben szezonális újítások is mindig kerülnek kínálatukba. A pékáruk mellett egyéb reggeli finomságokkal, szendvicsekkel, salátákkal, izgalmas cukrász édességekkel, kávéval, frissen facsart narancslével várják vendégeiket. 

Fotó: Andriska Pékbisztró / facebook

+1. Hét Kenyér zarándokpékség, Pécsely

Csodálatos, Balatonra tekintő panorámával megáldott teraszán süti ínycsiklandozó kenyereit a Hét Kenyér a pécselyi szőlősorok ölelésében. Házi, kézzel gyúrt tésztájukat (amely semmilyen mesterséges adalékot nem tartalmaz) a kelesztést követően akácfával hevített kemencében sütik ki az egyre csak gyarapodó törzsvásárlók nagy örömére.

Fotó: Hét Kenyér / Facebook

Fotó: Pexels
Hirdetés

Kapcsolódó

Az Orion űrhajóról mintázták a balatonszéplaki üdülő épületét?

Az urbánus legenda úgy tartja, hogy az itthon is nagyot futott, '60-as évekbeli science fiction sorozat leg
Elolvasom

Hirdetés

Őstenger éled újjá Veszprémben

Új turisztikai attrakciót avattak a veszprémiek. A Sintér-árokban található alagút eddig elhanyagolt falai
Elolvasom

Közeleg a balatoni dugók vége?

A 8-as négysávosítása és a 82-essel történő összekapcsolása mellett a jövőbeli tervek között szerepel egy g
Elolvasom