Energetikai korszerűsítés zajlott Szigligeten

A beruházás a lehetőségekhez mérten elsősorban a zöld megoldásokat preferálja.

A Szigliget Község Önkormányzata projektje a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg, 63,63 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével. A fejlesztés célja az Óvoda épületének komplex energetikai fejlesztése, melynek keretében utólagos szigetelés, nyílászárócsere, Fűtés korszerűsítés: 28 kW levegő-víz hőszivattyú beépítéssel és 15 kW napelem rendszer telepítésére került sor – olvasható a hirbalaton.hu-n.

A település elkötelezett a megújuló energiaforrások hasznosításának propagálásában és lehetőségeihez mérten kiveszi részét a környezettudatos megoldások alkalmazásában. Jelen beruházás is törekszik a zöld energia kiaknázására, hiszen hőszigetelési, nyílászárócserével kapcsolatos energiahatékonysági munkát és napelem, illetve hőszivattyú rendszer kivitelezését tervezi – közölte Szigliget polgármestere.

A projekt során megvalósul az óvoda épületének komplex energetikai fejlesztése (utólagos szigetelés, nyílászárócsere, fűtés korszerűsítés: 28 kW levegő-víz hőszivattyú beépítéssel és 15 kW napelem rendszer telepítés).

Közvetlen célként tehát magának az épületnek a kor követelményeinek való megfeleltetése jelenik meg, ami közvetett módon a kiadások csökkentése révén hozzájárul majd a település további fejlesztési terveinek finanszírozásához. A projekt célcsoportja az érintett intézmények dolgozói illetve látogatói. Közvetett módon a település és vonzáskörzetének lakossága is érintetté válik – áll Balassa Dániel közleményében.


Forrás: MTI

Kapcsolódó

Június végén indul a Magyar Tavak Fesztiválja

Az idén június 28-án és 29-én a Velencei-tónál indul immár negyedik alkalommal a Magyar Tavak Fesztiválja,
Elolvasom

Dílerét késelte meg egy férfi Veszprémben

A bajba jutott kábítószer-kereskedőnek sikerült elmenekülnie a helyszínről. - - A Veszprém Vármegyei
Elolvasom

Osztrák rendőrök fogták el a veszprémi, emberöléssel gyanúsított férfit

A tettest az osztrák hatóság kerítette kézre európai elfogatóparancs alapján. - - A veszprémi rendőr
Elolvasom