Vízalatti szemétszedés a vízimentők jóvoltából

Vízalatti szemétszedés a vízimentők jóvoltából

A szemétszedés világnapja minden szeptember harmadik szombatjára esik. Ennek apropóján Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata azt a nemes célt tűzte ki maga elé, hogy ezen a napon minden évben egy-egy nagyobb balatoni kikötő medrét tisztítják meg a szeméttől. Az első akcióra szeptember 19-én került sor.

Idén egyik partnerük, a BL YachClub & Apartments kikötőjének medrét tisztították meg – írja a vizimentok.hu.  Az akció keretében Rubecz József, a VMSZ búvárszolgálatának vezetője biztosította búváraikat, akik egymást váltva, kötélbiztosítással merülték meg a területet, hogy felszínre hozzák az akár évekkel ezelőtt víz alá került tárgyakat. Egyebek mellett napozóágyat, vasszéket, vasvillát, belépőszőnyeget, üvegeket, fadeszkákat, zsákokat, csődarabokat, cserépedényeket, talpas poharakat, betondarabokat, valamint egy nemrég vízbe esett telefont hoztak fel a meder aljáról.

Amellett, hogy a kikötő medre megtisztult, az akcióban résztvevő, búvárvizsgával rendelkező vízimentőknek nagyon jó gyakorlási lehetőség volt és persze csapatépítő programnak sem volt utolsó. A hét fős csapat minden tagja örömmel vett részt a feladatban és nagyon jól érezte magát – áll a közleményben.



Fotó: Rubecz Anita

Kapcsolódó

Siófokról rajtol a Tour de Hongrie egyik legérdekesebb szakasza

A mezőny május 12-én vasárnap indul a déli parti város Fő teréről. - - A 45. magyar körverseny május 8
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Majer Antal kilátó, Bánd

Dr. Majer Antal erdőmérnök és egyetemi tanár a második világháború után dolgozott a Szentgáli Erdőgondnoksá
Elolvasom

Húsz helyszínen több mint 50 program a 31. Gizella-napokon Veszprémben

Húsz helyszínen több mint 50 program várja az érdeklődőket a 31. Gizella-napok programsorozat keretében Ves
Elolvasom