Vízalatti szemétszedés a vízimentők jóvoltából

Vízalatti szemétszedés a vízimentők jóvoltából

A szemétszedés világnapja minden szeptember harmadik szombatjára esik. Ennek apropóján Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata azt a nemes célt tűzte ki maga elé, hogy ezen a napon minden évben egy-egy nagyobb balatoni kikötő medrét tisztítják meg a szeméttől. Az első akcióra szeptember 19-én került sor.

Idén egyik partnerük, a BL YachClub & Apartments kikötőjének medrét tisztították meg – írja a vizimentok.hu.  Az akció keretében Rubecz József, a VMSZ búvárszolgálatának vezetője biztosította búváraikat, akik egymást váltva, kötélbiztosítással merülték meg a területet, hogy felszínre hozzák az akár évekkel ezelőtt víz alá került tárgyakat. Egyebek mellett napozóágyat, vasszéket, vasvillát, belépőszőnyeget, üvegeket, fadeszkákat, zsákokat, csődarabokat, cserépedényeket, talpas poharakat, betondarabokat, valamint egy nemrég vízbe esett telefont hoztak fel a meder aljáról.

Amellett, hogy a kikötő medre megtisztult, az akcióban résztvevő, búvárvizsgával rendelkező vízimentőknek nagyon jó gyakorlási lehetőség volt és persze csapatépítő programnak sem volt utolsó. A hét fős csapat minden tagja örömmel vett részt a feladatban és nagyon jól érezte magát – áll a közleményben.Fotó: Rubecz Anita

Kapcsolódó

Mesterséges Intelligencia Stratégia és drón kompetenciaközpont a füredi Infotér konferencián

Az elkövetkező időszakot a digitalizáció és zöld átmenet fogja jellemezni - emelte ki az innovációs és tech
Elolvasom

Durva árverseny a csopaki kikötőért

Éles árverseny alakult ki a csopaki kikötőért: a szerdán záruló árverésen 52 millió forintról indult a lici
Elolvasom

A Balaton körül gördeszkával egy jó ügyért

Négy napba telt Horváth Renátónak a Balaton körbedeszkázása. A producer a koronavírus zeneiparra gyakorolt
Elolvasom