Felújítás miatt zárva a Festetics-kilátó

Felújítás miatt zárva a Festetics-kilátó

Szükségessé vált az immár 20 esztendős Festetics-kilátó felújítása a Keszthelyi-hegységben. Az elöregedett fa tartószerkezet miatt, a látogatók biztonsága érdekében az objektum november 26-tól zárva van a felújítás befejeztéig – közölte a Bakonyerdő Zrt.

Az elmúlt időszakban a Bakonyerdő Zrt. munkatársai szakemberek bevonásával felmérték a kilátó állapotát. A felmérés során vizsgálták a faanyag-szerkezeti és statikai állapotát. Az eredmények is alátámasztották a kilátó megerősítésének indokoltságát.

A kiviteli terv elkészült, a felújítási munkálatok az időjárás függvényében, jövő év elején kezdődhetnek meg, amikor a Varsás-hegyen található Festetics-kilátó szerkezetmegerősítő felújításon esik át. A felújítás költségeit a Bakonyerdő Zrt. – jelentős közjóléti szerepvállalása részeként – önerőből finanszírozza.

A Bakonyerdő Zrt. célja, hogy az idei évben 28.000 látogató által felkeresett építmény, a jövő évben már megerősített szerkezettel, megújulva fogadja a balatoni panoráma kedvelőit – áll a közleményben.



Kapcsolódó

Húsz helyszínen több mint 50 program a 31. Gizella-napokon Veszprémben

Húsz helyszínen több mint 50 program várja az érdeklődőket a 31. Gizella-napok programsorozat keretében Ves
Elolvasom

Ismét a BAHART flottájában a 111 éves Jókai hajó

A sokat látott hajó 2003-tól közlekedik újra a Balatonon. - - Visszanyerte eredeti színvilágát és küls
Elolvasom

35 kiló feletti gigaponttyal dőlt meg a balatoni rekord

A korábbi csúcsot márciusban állították fel egy 34,8 kilós példánnyal. - - Április 21-én, vasárnap ve
Elolvasom