Felújítás miatt zárva a Festetics-kilátó

Felújítás miatt zárva a Festetics-kilátó

Szükségessé vált az immár 20 esztendős Festetics-kilátó felújítása a Keszthelyi-hegységben. Az elöregedett fa tartószerkezet miatt, a látogatók biztonsága érdekében az objektum november 26-tól zárva van a felújítás befejeztéig – közölte a Bakonyerdő Zrt.

Az elmúlt időszakban a Bakonyerdő Zrt. munkatársai szakemberek bevonásával felmérték a kilátó állapotát. A felmérés során vizsgálták a faanyag-szerkezeti és statikai állapotát. Az eredmények is alátámasztották a kilátó megerősítésének indokoltságát.

A kiviteli terv elkészült, a felújítási munkálatok az időjárás függvényében, jövő év elején kezdődhetnek meg, amikor a Varsás-hegyen található Festetics-kilátó szerkezetmegerősítő felújításon esik át. A felújítás költségeit a Bakonyerdő Zrt. – jelentős közjóléti szerepvállalása részeként – önerőből finanszírozza.

A Bakonyerdő Zrt. célja, hogy az idei évben 28.000 látogató által felkeresett építmény, a jövő évben már megerősített szerkezettel, megújulva fogadja a balatoni panoráma kedvelőit – áll a közleményben.Kapcsolódó

85 százalékkal csökkent a szálláshelyek forgalma tavaly novemberben

A beutazási korlátozások, illetve a járvány megfékezésére irányuló és a kereskedelmi szálláshelyekre vonatk
Elolvasom

A sok látogató miatt lett kötelező a maszkviselés Keszthelyen

Múlt hétvégén a ködös idő ellenére is sokan látogattak el a keszthelyi Balaton-partra. Családok, baráti tár
Elolvasom

Nemzetközi szintű digitális élményközpont épül Veszprémben

Veszprém és a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. kulturális célú fejlesztések megvalósítását tervezi a volt Balaton
Elolvasom