9 évet kaptak a balatoni dílerek

Idén májusban emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű drogkereskedelem miatt öt gyanúsítottal szemben, akik feltételezhetően szervezett módon árultak kábítószert a balatoni régióban – tájékoztat közleményében a Somogy Megyei Főügyészség.

A vádirat lényege szerint a 46 éves Balaton-parti férfi budapesti társával már hosszabb ideje állt baráti kapcsolatban. A férfiak rendszeres kábítószer fogyasztók voltak, majd 2011. évtől kezdődően I. rendű vádlott a Balatonon történő tovább értékesítés céljából nagy tételben is vásárolt tiltott szereket barátjától.

Az ilyen módon a Balaton-partra jutott kábítószerből a férfi több esetben adott el egy helyi kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó 30 éves férfinak, aki nemcsak tőle, hanem más kereskedőktől is szerzett be tiltott anyagokat, amihez igénybe vette egy 27 éves balatonboglári férfi segítségét.

Az első fokon eljárt Kaposvári Törvényszék a napokban hirdetett ítéletet, amelyben három vádlottal szemben szabott ki végrehajtandó szabadságvesztés büntetést, az I. rendű vádlott 3 év börtön-, míg II. rendű társa 6 év fegyházbüntetést kapott. A Törvényszék I. rendű vádlottat a szabadságvesztés büntetés mellett pénzbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra is ítélte, mivel ő volt az, aki a tiltott szereket a helyi bűnmegelőzési egyesület gépkocsijával szállította.

Az ítélet nem jogerős, a Somogy Megyei Főügyészség négy vádlott vonatkozásában súlyosítás végett jelentett be fellebbezést.


Forrás: kapos.hu
Fotó: Pexels

Kapcsolódó

Könyvbemutató, flashmob és online programok Zala megyében

Könyvbemutatóval, flashmobbal, virtuális kiállítással és online mesemondó maratonnal ünneplik a magyar kult
Elolvasom

Veszélyesek a kormoránok a balatoni halállományra

Baltikumi vonuló kárókatonák okoznak tetemes károkat a Balatonnál és a környező halastavaknál, óriási étvág
Elolvasom

Csökken a koronavírus koncentráció a veszprémi szennyvízben

A héten mért minták alapján kimondható, hogy a szennyvízben általánosságban véve stagnál a SARS-CoV-2 konc
Elolvasom